Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
26. 7. 2011,
10.39

Osveženo pred

4 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Boxmark

Torek, 26. 7. 2011, 10.39

4 leta, 1 mesec

Boxmark interesent za nakup premoženja v Radljah, a ne po predlagani ceni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Podjetje Boxmark iz Kidričevega, ki je od septembra lani najemnik prostorov Prevent Globala v Radljah ob Dravi, se zanima za nakup prostorov.

Vendar pa direktor Boxmarka Marjan Trobiš ocenjuje, da je zdaj postavljena izklicna cena v višini 2,8 milijona evrov odločno previsoka. Dražba premoženja je razpisana za 19. avgust. Trobiš: Poslovanje dobro kaže "Realna cena je daleč nižja," je dejal Trobiš, ki pa ni želel povedati, koliko je podjetje pripravljeno odšteti za premoženje, za katerega ima predkupno pravico. Povedal pa je, da podjetju, ki izdeluje avtomobilske sedežne prevleke, poslovanje dobro kaže. Prejšnji teden so dobili dodatni posel v Nemčiji, tako da nameravajo dodatno v dveh delih zaposliti okoli sto delavcev. Do konca leta načrtujejo povečanje zaposlitev Trenutno imajo v Radljah zaposlenih 340 delavcev, do konca leta načrtujejo povečanje zaposlitev na 400 ali 420. Celotna skupina Boxmark je v Sloveniji število zaposlenih od avgusta lani povečala za več kot 500, tako da ima skupno zaposlenih več kot 1700 delavcev.

Najem se izteče avgusta Boxmark je po stečaju dveh osrednjih Preventovih družb na Koroškem, Prevent Global in Prevent avtomobilski deli 9. avgusta lani, septembra lani najel prostore in opremo v Slovenj Gradcu in Radljah ob Dravi. Trobiš je takrat napovedal, da se zanimajo predvsem za Radlje, lokacijo v Slovenj Gradcu pa da so najeli zgolj začasno. Trenutno ima Boxmark v najemu le prostore v Radljah, najem pa se po zadnjem sklepu sodišča izteče avgusta.

Na dražbi 19. avgusta bodo naprodaj zemljišča s proizvodnimi in poslovnimi prostori v Radljah ob Dravi po izklicni ceni 2,8 milijona evrov. Dražba bo na sedežu Prevet Globala v Slovenj Gradcu, dražitelji pa bodo morali pred dražbo vplačati varščino v višini 140.000 evrov ali družbi izročiti nepreklicno bančno garancijo.

Ne spreglejte