SiolNET. Novice Novice
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Video: Avstralska političarka islam označila za državo

1

termometer

Kandidatka avstralske stranke En narod na parlamentarnih volitvah je morala zapustiti predvolilno tekmo zaradi spodrsljaja, ki si ga je privoščila v intervjuju, v katerem je islam označila za državo.

Stephanie Banister je kot predstavnica svoje stranke v predvolilni kampanji v avstralski zvezni državi Queensland sodelovala le 48 ur, zanjo pa je bil usoden intervju za televizijsko mrežo Seven. V njem je izjavila, da "ne nasprotuje islamu kot državi, vendar pa njegovi zakoni ne bi smeli biti dobrodošli v Avstraliji".

Avstralska Sarah Palin Njena izjava se je hitro razširila po spletu, 27-letne političarke pa se je prijel naziv "avstralska Sarah Palin", po ameriški političarki, ki je zaslovela s svojimi izjavami, ko je bila kandidatka za položaj podpredsednice ZDA leta 2008.

Haram ali Koran? Banisterjeva je tudi prepričana, da vsega dva odstotka Avstralcev sledi "haramu", pri čemer je v resnici mislila na Koran. V omenjenem intervjuju je tudi izrazila podporo hrani košer, ki jo uživajo Judi, pri čemer je pojasnila, da "Judi niso pod haramom", pač pa "imajo svojo religijo, ki sledi Jezusu Kristusu".

Stranka znana po sovražno nastrojenih stališčih do priseljencev Vodja stranke En narod Jim Savage je sicer zatrdil, da Banisterjeva svoje kandidature ni umaknila zaradi navedenih izjav, pač pa zaradi groženj njej in njeni družini ter zaradi velikega pritiska, pod katerimi se je znašla. Stranka je sicer znana po sovražno nastrojenih stališčih do priseljencev.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin