Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
1. 9. 2008,
14.48

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Ponedeljek, 1. 9. 2008, 14.48

6 let, 7 mesecev

Putin televizijsko ekipo rešil pred tigrom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Vladimir Putin, nekdanji predsednik in sedanji premier Rusije, je poznan kot pilot lovskega letala, izkušen judoist in ribič "zgoraj brez", nihče pa ni vedel, da je tudi pogumen "krotilec" tigrov.

Ruske medije so preplavile vesti in fotografije zadnjega junaškega podviga njihovega premiera - sredi sibirske tajge, oblečenega v kamuflažno obleko, s puško v roki in iz oči v oči z redkim usurskim tigrom, težkim več kot 450 kilogramov.

Eden od tigrov se je nepričakovano osvobodil Premier se je med obiskom na ruskem Daljnem vzhodu mudil v naravnem rezervatu Usirski, v katerem živijo redki usurski tigri. Medtem ko si je v spremstvu strokovnjakov za divje živali in novinarjev nameraval ogledati ujete tigre, se je eden od njih nepričakovano osvobodil in stekel proti televizijski ekipi, ki je stala nedaleč od Putina.

V zver je izstrelil naboj s pomirjevalom Putin je nemudoma stopil v akcijo in v zver izstrelil naboj s pomirjevalom. Potem ko ga je uspaval, je tudi pomagal namestiti poseben satelitski oddajnik na tigrovo nogo, saj izvajajo v parku program sledenja usurskim tigrom, ki naj bi pomagal preprečiti izumrtje te živalske vrste. Trenutno v divjini na ruskem Daljnem vzhodu, predvsem v usursko-amurski regiji, severovzhodni Kitajski in severnem delu Severne Koreje živi še do 550 sibirskih tigrov, od česar velika večina v Rusiji.

Pred 15 leti je bil sibirski tiger zaradi nenadzorovanega lova na robu izumrtja, vendar so poostreni ukrepi ruske vlade, ustanovili so celo posebno skupino rangerjev in drastično zvišali kazni za krivolov, zmanjšali krivolov, tako da se je število sibirskih tigrov povečalo. Sibirski tiger je največji predstavnik svoje vrste in največja mačka na svetu.

"Vladimir Putin je rešil našo televizijsko ekipo" "Po zaslugi spretne in takojšnje akcije je bil tiger onesposobljen," je dogodek komentirala ruska tiskovna agencija Interfax, novinar Rosije pa je premiera pohvalil: "Vladimir Putin ni uspel le videti velikega plenilca iz neposredne bližine, ampak je tudi rešil našo televizijsko ekipo."

V medijih so med drugim zakrožile fotografije Putina ob speči živali. Premier je tigra poljubil, mu nataknil posebni sledilec ter mu zašepetal: "Zbogom".

Ne spreglejte