SiolNET. Novice Novice
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Janša septembra krasil naslovnico kitajskega časnika

2

termometer

Septembra lani, dan po padcu Pahorjeve vlade, je kitajski časnik The Week na naslovnico uvrstil Janeza Janšo ter ga postavil v družbo Mubaraka, Chiraca, Haardeja in Ingabire.

Članek so naslovili Marš oblasti – nekdanji voditelji petih držav na isti dan zaslišani pred sodiščem. Časnik tako poroča, da naj bi petega septembra lani pred sodišče stopili nekdanji predsednik Egipta Hosni Mubarak, nekdanji predsednik Francije Jacques Chirac, nekdanji premier Islandije Geir Haarde, nekdanja vodja opozicije v Ruandi Victoire Ingabire ter nekdanji in morda tudi prihodnji premier Slovenije Janez Janša. V nadaljevanju sicer ugotavljajo, da je bilo sojenje Janši preloženo za en teden.

V članku tako opozarjajo, da "absolutna oblast lahko ustvari absolutno podkupljivost", besede, za katere pravijo, da so prevečkrat izrečene, a premalokrat upoštevane. Ne glede na to, kako pogosto na to opozarjamo, pa podkupljivosti v vrhovih politike ne moremo preprečiti.

V članku nato povzemajo politične kariere omenjenih politikov, o Janezu Janši pa zapišejo: "Novembra 2004 je bil izvoljen za premierja slovenske vlade. Temu novinarju in nekdanjemu premierju Slovenije je kazalo, da ima odlično prihodnost, a septembra 2008, dva tedna pred parlamentarnimi volitvami, je finska televizija poročala, da je prejel milijon evrov podkupnine od finskega orožarskega podjetja Patria."

Navajajo še, da Janša v obtožnici vidi politične motive in da je sicer glasen kritiki vlade Boruta Pahorja, ki je padla verjetno zatem, ko je šel časnik v tisk. V članku namreč navajajo, da Janez Janša meni, da Pahorjeva vlada ni sposobna voditi Slovenije iz finančne krize.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin