SiolNET. Novice Novice
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Asteroidi, ki bi lahko uničili Zemljo

1

termometer

Kot da ne bi imeli že tako dovolj skrbi v naši življenjih, je Nasa naznanila, da okoli Sonca kroži okoli 1400 potencialno nevarnih asteroidov, ki bi nekega dne lahko botrovali uničenju našega planeta.

V kolikor je omenjen stavek v vas zbudil paniko, naj vas potolažimo z dejstvom, da je vsaj vizualizacija njihovih orbit videti naravnost čudovito. Lahko bi ji rekli kar lepota neizbežne destrukcije.

Omenjene asteroide je sicer Nasa označila za potencialno nevarne, ker so dovolj veliki (posamezen meri vsaj 140 metrov), da povzročijo škodo brez primere (cunamiji, potresi …), in ker se gibljejo po poteh, ki potekajo v relativni bližini Zemljine orbite (oddaljenost je približno 7,5 milijona kilometrov).

Varni vsaj še prihodnjih 100 let A kljub temu, da se klasificirajo za nevarne, to še ne pomeni, da se bodo zares srečali z našim malim modrim planetom. Do česa takega namreč morda pride vsakih 10.000 let, za omenjene asteroide pa Nasa pravi, da ne predstavljajo skrb vzbujajoče grožnje še vsaj v prihodnjih stotih letih. Asteroide bodo imeli sicer še naprej pod budnim očesom, s tem pa bodo lahko v prihodnje podali tudi natančnejše napovedi o morebitnih trčenjih.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin