SiolNET. Novice Neprecenljivi november
Vsebino omogoča Mastercard

Foto: Mastercard, WFP, YouTube

  • Messenger
  • Messenger

Neprecenljivi november: vsaka transakcija pomeni en obrok

svetovni program za hrano WFP
Vsebino omogoča Mastercard

Foto: Mastercard, WFP, YouTube

Ste vedeli, da eden od štirih otrok v svetu nima pravih možnosti za svoj razvoj, ker je podhranjen? V nerazvitem svetu se ta številka še poveča. Družba Mastercard od vsake transakcije s karticami Mastercard nameni 20 centov za en šolski obrok.

Kar 66 milijonov osnovnošolcev v nerazvitem svetu k pouku odhaja z lačnimi trebuščki. Od tega jih je 23 milijonov iz Afrike.

Največja humanitarna kampanja na svetu Svetovni program za hrano (World Food Programme – WFP), ki jo vodijo Združeni narodi, ocenjuje, da bi vsako leto s hrano v vrednosti 3,2 milijarde dolarjev lahko nahranili teh 66 milijonov podhranjenih učencev.

Cilje družbe Mastercard je novembra zbrati 750.000 evrov za šolske malice v Afriki. Cilje družbe Mastercard je novembra zbrati 750.000 evrov za šolske malice v Afriki.

Kako lahko z uporabo kartice Mastercard pomagamo afriškim otrokom?

Med ljudmi je vedno prisotna želja pomagati, še posebej če gre za nemočne otroke, ki se zaradi hudega pomanjkanja v deželah tretjega sveta in na vojnih območjih ne morejo razvijati tako kot njihovi vrstniki drugod po svetu.

Za vse imetnike kartice Mastercard imamo čudovito sporočilo: vsaka njihova transakcija v novembru bo enega afriškega otroka razveselila s šolskim obrokom. Sliši se zapleteno, vendar je zelo preprosto, saj so pri družbi Mastercard v okviru Svetovnega programa za hrano pripravili posebno kampanjo – Ena transakcija. En šolski obrok.

 

Novembra šteje vsak nakup s kartico Mastercard

mastercard kartica Družba Mastercard bo za vsako transakcijo, ki jo bodo imetniki njenih kartic opravili novembra, namenila 20 centov Svetovnemu programu za hrano.

Kampanja traja, dokler ne bodo v vseh sodelujočih državah zbrali 750 tisoč evrov. Pri družbi Mastercard ima namreč družbena odgovornost zelo pomembno mesto na lestvici njihovih vrednot.

Kaj v Afriki pomeni 20 centov?

svetovni program za hrano wfp Žemljica v Evropi stane približno 20 centov, v Afriki pa 20 centov pomeni en hranljiv šolski obrok, kar je za otroka v hudi revščini neprecenljivo.

Preberite nekaj zgodb o otrocih, ki so s programom WFP lahko zaživeli svoje sanje.

Vsaka transakcija s kartico Mastercard torej pomeni en obrok za afriškega otroka.

Neprecenljivi cilj: ustvariti svet brez lakote

Leta 2012 sta se družba Mastercard in organizacija Združeni narodi (United Nations) v okviru Svetovnega programa za hrano (World Food Programme – WFP) povezali z željo po iskanju inovativnih rešitev, kako ustvariti svet brez lakote.

Največja humanitarna kampanja na svetu

svetovni program za hrano wfp WFP velja za največjo svetovno humanitarno kampanjo, katere cilj je boj proti lakoti v t. i. tretjem svetu in na ogroženih območjih. Financira se izključno na podlagi prostovoljnih prispevkov.

Kampanja tako s pomočjo družbe Mastercard zagotavlja šolske malice na tisoče šolskim otrokom v vzhodni Afriki. V številnih državah v razvoju so šolske malice pogosto edini redni in hranljivi obrok, ki ga dobijo otroci.

Območja, kjer je dostop do hrane izjemno negotov (vir: WFP):

svetovni program za hrano WFP

Preberite še:

Skupaj v uresničevanju otroških želja

delitve: 2
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin