Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
16. 11. 2016,
10.39

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča Mastercard

Foto: Mastercard, WFP, YouTube

Natisni članek

WFP Mastercard advertorial

Sreda, 16. 11. 2016, 10.39

2 meseca, 1 teden

Neprecenljivi november: vsaka transakcija pomeni en obrok

Vsebino omogoča Mastercard

Foto: Mastercard, WFP, YouTube

svetovni program za hrano WFP

Ste vedeli, da eden od štirih otrok v svetu nima pravih možnosti za svoj razvoj, ker je podhranjen? V nerazvitem svetu se ta številka še poveča. Družba Mastercard od vsake transakcije s karticami Mastercard nameni 20 centov za en šolski obrok.

Kar 66 milijonov osnovnošolcev v nerazvitem svetu k pouku odhaja z lačnimi trebuščki. Od tega jih je 23 milijonov iz Afrike.

Največja humanitarna kampanja na svetu Svetovni program za hrano (World Food Programme – WFP), ki jo vodijo Združeni narodi, ocenjuje, da bi vsako leto s hrano v vrednosti 3,2 milijarde dolarjev lahko nahranili teh 66 milijonov podhranjenih učencev.

Cilje družbe Mastercard je novembra zbrati 750.000 evrov za šolske malice v Afriki.  | Foto: Cilje družbe Mastercard je novembra zbrati 750.000 evrov za šolske malice v Afriki.

Kako lahko z uporabo kartice Mastercard pomagamo afriškim otrokom?

Med ljudmi je vedno prisotna želja pomagati, še posebej če gre za nemočne otroke, ki se zaradi hudega pomanjkanja v deželah tretjega sveta in na vojnih območjih ne morejo razvijati tako kot njihovi vrstniki drugod po svetu.

Za vse imetnike kartice Mastercard imamo čudovito sporočilo: vsaka njihova transakcija v novembru bo enega afriškega otroka razveselila s šolskim obrokom. Sliši se zapleteno, vendar je zelo preprosto, saj so pri družbi Mastercard v okviru Svetovnega programa za hrano pripravili posebno kampanjo – Ena transakcija. En šolski obrok.

 

Novembra šteje vsak nakup s kartico Mastercard

mastercard kartica | Foto: Družba Mastercard bo za vsako transakcijo, ki jo bodo imetniki njenih kartic opravili novembra, namenila 20 centov Svetovnemu programu za hrano.

Kampanja traja, dokler ne bodo v vseh sodelujočih državah zbrali 750 tisoč evrov. Pri družbi Mastercard ima namreč družbena odgovornost zelo pomembno mesto na lestvici njihovih vrednot.

Kaj v Afriki pomeni 20 centov?

svetovni program za hrano wfp | Foto: Žemljica v Evropi stane približno 20 centov, v Afriki pa 20 centov pomeni en hranljiv šolski obrok, kar je za otroka v hudi revščini neprecenljivo.

Preberite nekaj zgodb o otrocih, ki so s programom WFP lahko zaživeli svoje sanje.

Vsaka transakcija s kartico Mastercard torej pomeni en obrok za afriškega otroka.

Neprecenljivi cilj: ustvariti svet brez lakote

Leta 2012 sta se družba Mastercard in organizacija Združeni narodi (United Nations) v okviru Svetovnega programa za hrano (World Food Programme – WFP) povezali z željo po iskanju inovativnih rešitev, kako ustvariti svet brez lakote.

Največja humanitarna kampanja na svetu

svetovni program za hrano wfp | Foto: WFP velja za največjo svetovno humanitarno kampanjo, katere cilj je boj proti lakoti v t. i. tretjem svetu in na ogroženih območjih. Financira se izključno na podlagi prostovoljnih prispevkov.

Kampanja tako s pomočjo družbe Mastercard zagotavlja šolske malice na tisoče šolskim otrokom v vzhodni Afriki. V številnih državah v razvoju so šolske malice pogosto edini redni in hranljivi obrok, ki ga dobijo otroci.

Območja, kjer je dostop do hrane izjemno negotov (vir: WFP):

svetovni program za hrano WFP | Foto:

Preberite še:

Skupaj v uresničevanju otroških želja

Ne spreglejte