SiolNET. Novice Junaki za jutri
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Najboljši mladi kemiki prejeli Preglova priznanja

1

termometer

 | Foto:
Zveza za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS) je podelila Preglova priznanja najboljšim mladim kemikom, ki so svoje znanje dokazali na 49. državnem tekmovanju iz znanja kemije.

Tekmovanja, ki poteka že od leta 1967 ter je namenjeno učencem 8. in 9. razredov osnovnih šol, se je letos udeležilo 1727 učencev. ZOTKS je osmošolcem podelila 64 zlatih in 92 srebrnih Preglovih priznanj, v kategoriji 9. razredov pa je zlata priznanja prejelo 63 učencev, srebrna pa 160.

Spodbuda k nadaljnjemu izobraževanju iz kemije "Z organizacijo tekmovanja iz znanja kemije želimo dvigniti priljubljenost kemije med mladimi ter odkriti in spodbuditi nadarjene k nadaljnjemu izobraževanju in karieri na tem področju," je povedala Mija Kordež, vodja projektov tekmovanj pri ZOTKS. "Skupaj s sodelujočimi šolami si prizadevamo za ozaveščanje otrok o pomenu razumevanja narave, njenih procesov in zakonitosti ter varovanja narave in naravne dediščine."

"Na pripravah na tovrstna tekmovanja učenci poglabljajo svoje znanje, pridobljeno med poukom, ter ga pomembno širijo zunaj meja obveznega šolskega kurikuluma," je povedala mentorica Margareta Obrovnik Hlačar z OŠ Louisa Adamiča Grosuplje. "Letos je svoje bogato kemijsko znanje prikazalo izjemno veliko število učencev. Prepričana sem, da bodo priznanja vsem prejemnikom dala dodaten zagon in motivacijo za nadaljnje poglabljanje znanja s področja kemije."

Državno tekmovanje iz znanja kemije za Preglova priznanja, ki poteka dvostopenjsko – kot izbirno šolsko in državno –, je ZOTKS organizirala v sodelovanju s Pedagoško fakulteto, Fakulteto za kemijo in kemijsko tehnologijo ter Naravoslovnotehniško fakulteto Univerze v Ljubljani ter z osnovnimi šolami.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin