Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matic Tomšič

Ponedeljek,
20. 4. 2015,
22.16

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Twitter družbeno omrežje Matic Tomšič

Ponedeljek, 20. 4. 2015, 22.16

8 let

Zakaj je Twitter razburil uporabnike in razveselil oglaševalce

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Družbeno omrežje Twitter bo omogočilo prejemanje zasebnih sporočil tudi od tistih uporabnikom, ki nam ne sledijo. Čeprav bo funkcijo mogoče izklopiti, so številni uporabniki že zagnali preplah.

Zasebno sporočanje na Twiterju je do zdaj delovalo tako, da smo sporočila lahko pošiljali ter jih prejemali le od oseb ali strani, ki smo jim sledili oziroma so bile naši sledilci. Zdaj bo Twitter uporabnikom omogočil, da to omejitev umaknejo. S tem bodo dobili več svobode, a vsem poteza vodstva družbenega omrežja ni všeč. Številni namreč menijo, da Twitter s tem odpira vrata nadlegovanju.

Hudovanje enega od uporabnikov: Twitter predstavlja nove funkcije za nadlegovanje

Da je to za modri ptiček aktualna težava, je med drugim priznal že tudi ustanovitelj Jack Costolo. Pri Twitterju sicer pomirjajo, da bo uporabnik, ki ne bo želel prejemati zasebnih sporočil od tujcev, funkcijo lahko preprosto izklopil. Družbeno omrežje je podobno zadevo že preizkusilo leta 2013, pa jo tudi hitro odstranilo. A tisti, ki so se takrat strinjali s prejemanjem sporočil od kogar koli, jih lahko prejemajo še danes, piše portal The Verge. Neoviran dostop do uporabnikov voda na mlin oglaševalcem Vsi uporabniki družbenega omrežja Twitter pa nad novo prvino, ki bo sicer ponudila več svobode, a tudi omogočila posege v zasebnost in morebitno nadlegovanje, ne vihajo nosu. Predvsem oglaševalci, ki bodo z njo lažje komunicirali z morebitnimi potrošniki, pa tudi predstavniki (tehnoloških) blagovnih znamk. Neposredno vzpostavljanje stika s strankami in uporabniki bo zanje preprosteje.

Zakaj pa je nova funkcionalnost sporočanja dobra za Twitter? Kot ugiba Business Insider, v njej najverjetneje vidijo še eno prelomnico na poti k dokončni dozoritvi družbenega omrežja. Pošiljanje zasebnih sporočil komurkoli pa bo Twitter še bolj približalo Facebooku, ki to možnost ponuja že od nekdaj.

Ne spreglejte