Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
24. 9. 2015,
13.40

Osveženo pred

2 meseca, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

nagradna igra advertorial

Četrtek, 24. 9. 2015, 13.40

2 meseca, 3 tedne

Tehnologija prihodnosti: v računalnik se boste prijavili kar z obrazom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Osebna izkušnja z računalnikom dobiva čisto nove dimenzije. Si predstavljate, da bi lahko imeli pravo računalniško osebno pomočnico ali pa da bi vaš računalnik znal prepoznati vaš obraz?

Zveni kot dobra podlaga za napet znanstvenofantastičen film, v resnici pa govorimo o sodobni računalniški tehnologiji, ki je letos prodrla v naš vsakdan in nepredstavljivo spremenila v nekaj običajnega.

Podjetje Intel je namreč predstavilo šesto generacijo procesorjev Intel Core, ki bodo popolnoma spremenili vašo uporabniško izkušnjo.

Vaš računalnik bo zmogel veliko več, kot ste si kdajkoli predstavljali

Na podlagi mikroarhitekture Skylake in Intelovega vodilnega 14-nanometrskega proizvodnega procesa procesorji Intel Core šeste generacije zagotavljajo 2,5-krat več zmogljivosti, trikrat daljše trajanje baterije in grafične možnosti, ki so 30-krat boljše pri igranju iger in predvajanju videa kot pri povprečnem, pet let starem računalniku.

Prav tako so procesorji za polovico tanjši in tehtajo 50 odstotkov manj, hitreje se vklopijo, baterija pa lahko traja ves dan.

Že ob sami predstavitvi novega procesorja je Kirk Skaugen, višji podpredsednik podjetja Intel, napovedal novo prihodnost računalniške tehnologije in izkušnjo, ki smo je bili do zdaj vajeni iz filmskih prizorov in ki postane izpopolnjena z uporabo operacijskega sistema Windows 10 in privlačnih novih sistemov proizvajalcev osebnih računalnikov. Ravno zato je zdaj najboljši čas za nakup novega računalnika.

Kakšni so selfieji prihodnosti?

Na več integriranih računalnikih, kombiniranih prenosnikih in običajnih prenosnikih s procesorji Intel Core šeste generacije bo zdaj na voljo kamera Intel RealSense, ki omogoča zaznavanje globine in snemanje tridimenzionalnih selfiejev. Svoje nove selfieje lahko hitro izmenjujete s svojimi prijatelji ali jih natisnete – tridimenzionalno, seveda.

V kombinaciji s sistemom Windows 10 zagotavljajo novi procesorji Intel Core nove možnosti za brezhibno in naravno interakcijo s tehnologijami, kot sta Windows Cortana in Windows Hello. Naprave s kamero Intel RealSense v kombinaciji z možnostjo Windows Hello omogočajo varno prijavo s prepoznavanjem obrazov. S tehnologijo True Key pa se bodo uporabniki lahko prijavili v naprave in spletne strani, ne da bi si morali zapomniti različna gesla.

Znebite se kablov!

Novi procesorji šeste generacije nadaljujejo pot brezžične tehnologije. Intel WiDi ali Pro WiDi med drugim omogočata preprosto in brezžično pošiljanje slik s svojih računalnikov na televizijske sprejemnike, monitorje ali projektorje.

Novi procesorji Intel Core šeste generacije so vam že na voljo v spletni trgovini E-misija.si.

Podarjamo vam procesor Intel Core

Nagradna igra je končana.

Izžrebana nagrajenka je Irena Jonke.

Čestitamo!

Ne spreglejte