Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
23. 9. 2015,
18.08

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Kickstarter aplikacija

Sreda, 23. 9. 2015, 18.08

8 let

Slovenci razvili budilko, s katero zbujanje postane igra (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Nov dan, nova slovenska kampanja na Kickstarterju. Ekipa programerjev in oblikovalcev predstavlja aplikacijo, s katero bo jutranje vstajanje bolj vznemirljivo, prestavljanje budilke pa preteklost.

Aplikacija Win or Snooze je budilka, ki deluje kot igra. Igramo jo s prijatelji, družinskimi člani in znanci, poskuša pa nas motivirati, da zjutraj ob zvoku budilke odpremo oči, namesto da bi v nedogled prestavljali alarm.

Ko zjutraj zazvoni budilka, jo ugasnemo in s tem pridobimo točke. Če alarm prestavimo, točke izgubimo. Igro popestrijo različni minjoni, ki jih nad nas pošlje sovražnik, doktor Snöze. Če se jih odločimo premagati (in ne zaspati nazaj), pridobimo zabavne dodatke, s katerimi obogatimo svojega "tekmovalca".

Aplikacija omogoča tudi beleženje napredka in naših spalnih (bolje rečeno, vstajalnih) navad ter nas spodbuja k temu, da se lenobnosti odvadimo.

Idejni vodja izdelka je Tadej Štrok, ki pravi, da je ideja za aplikacijo stara že več let, "v zadnjem letu pa smo se odločili razviti preizkusno različico in osnovni koncept aplikacije preizkusiti v Sloveniji". Ker so bili odzivi spodbudni, ugotovili so tudi, da ima težave z jutranjim zbujanjem veliko ljudi, so želeli vizijo nadgraditi in predstaviti na Kickstarterju.

Aplikacijo so do zdaj razvijali v prostem času, zbrana sredstva pa bodo ekipi, ki jo sestavljajo še umetniški vodja Žiga Aljaž, oblikovalec Neven Cvijanović, iOS razvijalec Jure Lajlar in razvijalec za operacijski sistem android Sašo Pompe, omogočila, da se projektu bolj konkretno posvetijo.

S kampanjo želijo pritegniti širšo pozornost in pridobiti sredstva za nadaljnji razvoj aplikacije. Zbrati želijo vsaj 36.500 evrov.

Za zdaj imajo pripravljeno vizualno zasnovo in jasno vizijo, programiranja pa se bodo lotili po uspešno končani kampanji. "Izid aplikacije načrtujemo za februar 2016, uporabnikom pa jo želimo ponuditi popolnoma brezplačno in brez oglasov," nam pove Tadej Štrok. To bo mogoče le v primeru, da kampanja uspe.

"Vsem, ki nas bodo na Kickstarterju podprli, bo omogočen predhoden ekskluzivni dostop do aplikacije že decembra letos," sladkorček za podpornike razkrije idejni vodja projekta.

Koliko dela pravzaprav stoji za takšno aplikacijo? Nešteto ur razvijanja za dve operacijski platformi (android in iOS), kakovostne ilustracije in oblikovanje, animacije in zagotavljanje odlične uporabniške izkušnje so standard, od katerega ekipa ne želi dostopati.

Glede na to, da ima večina članov ekipe večletne izkušnje z delom v digitalnih in oglaševalskih agencijah ter tehnoloških startupih, veliko izkušenj pa so pridobili tudi z delom v tujini (Berlinu, San Franciscu in na Kitajskem), vizij za prihodnje projekte ne zmanjka.

Za zdaj so osredotočeni na Kickstarter, načrtujejo tudi nadgradnjo aplikacije. Ta je že vzbudila zanimanje domačih in tujih medijev, pojavila se je tudi na prvi strani priljubljenega spletnega portala Imgur.

Ne spreglejte