Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
17. 10. 2013,
13.21

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Apple

Četrtek, 17. 10. 2013, 13.21

8 let

Kako bo videti novi sedež Appla? (foto)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Apple bo pred koncem leta začel graditi nov sedež družbe, ki bo meril več kot 260 tisoč kvadratnih metrov. Okrogla stavba bo stala le nekaj ulic od zdajšnjega sedeža v kalifornijskem mestu Cupertino.

Župan mesta Cupertino v Silicijevi dolini Orrin Mahoney in Applov finančni direktor Peter Oppenheimer sta sporočila, da je ameriški tehnološki velikan pridobil vsa dovoljenja za začetek gradnje novega sedeža družbe, ki ga je poimenoval Apple Campus 2. "Apple je posebno podjetje, ki je naše mesto postavilo na svetovni zemljevid," je ob tem povedal Mahoney. Oppenheimer pa je obljubil, da bodo zgradili najboljšo pisarniško zgradbo na svetu, ki bo njihovi ekipi dom nudila še več desetletij. Zelene površine, zelena energija Apple Campus 2 bo steklen štirinadstropni obroč, obdan z zelenimi površinami. Prostora bo za 14.200 zaposlenih, kar je skoraj petkrat toliko, kot jih danes dela na bližnjem sedežu družbe, ki stoji na ulici Infinite Loop št. 1. Streha nove zgradbe bo pokrita s solarnimi ploščami, zaposleni pa bodo imeli na voljo tudi kavarno v odprtem atriju, ki bo segal prek vseh štirih nadstropij. Znotraj obroča bo urejen park z manjšim jezerom, laboratoriji ter oddelek za raziskave in razvoj pa bodo v ločenih stavbah.

Bojijo se prometnega kaosa Čeprav bo okoli stavbe razporejenih več parkirnih hiš in zelenih površin, pa strokovnjaki opozarjajo, da bodo zaradi nove stavbe nastali veliki prometni zamaški. Apple je zato obljubil, da bo investiral tudi v posodobitev cestne infrastrukture v mestu in povečal odstotek zaposlenih, ki se na delo vozijo z javnim prevozom.

"Steve Jobs je Apple oblikoval v eno izmed najbolj inovativnih podjetij na svetu in njegovo zapuščino nadaljujemo tudi s tem projektom," je povedal Dan Whisenhunt, ki je pri Applu zadolžen za nepremičnine. "Načrtovali in oblikovali smo jo tako pozorno kot vse naše proizvode." Nova stavba tudi sicer nekoliko spominja na krog, s katerim upravljamo Applov glasbeni predvajalnik iPod.

Ne spreglejte