Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
13. 5. 2013,
13.27

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Microsoft Windows Phone aplikacija

Ponedeljek, 13. 5. 2013, 13.27

8 let

Kaj se dogaja z Microsoftovo spletno tržnico?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Microsoft je pred kratkim vse moči in napor usmeril v ustvaritev ekosistema aplikacij za Windows Phone Marketplace. Zdaj je v njem že 145 tisoč aplikacij.

Microsoft je spletno tržnico predstavil marca leta 2012, od takrat je uporabnikom na voljo tudi v Sloveniji, na njej pa so tako plačljive kot tudi brezplačne aplikacije. Začetniški tremi ob precejšnji prednosti njihovih konkurentov se niso dali – z najnovejšimi podatki, ki kažejo, da je njihova tržnica že precej bogata, saj ima kar 145 tisoč aplikacij, so zadovoljni. Še posebej zato, ker je komaj praznovala prvi rojstni dan. V naskoku števila naloženih aplikacij na Microsoftovi tržnici je sicer opaziti rahel upad, predvsem po podvojitvi števila teh v prejšnjem letu, kar vzbuja tudi številna vprašanja. So se mar razvijalci aplikacij umaknili od operacijskega sistema Windows Phone, ki si nadvse želi pokoriti svojo konkurenco?

Streljaj stran od Instagrama Kar je bila sicer še pred kratkim največja pomanjkljivost te spletne tržnice, je zdaj po besedah podjetja že preteklost – na njej je mogoče najti vse najbolj priljubljene aplikacije na preostalih platformah. Mimogrede, priljubljenega Instagrama, ki je osvojil ves svet, Windows Phone še vedno ne ponuja. Po nekaterih podatkih so le še streljaj stran in s tem blizu bogatemu številu prenosov aplikacije.

Čakajoč na prvi milijon Druge spletne tržnice dosegajo boljše rezultate, tudi na račun daljšega obdobja razpoložljivosti. Samo iTunes, ki je luč sveta ugledal aprila 2009, svojim uporabnikom od januarja letos ponuja več kot 775 tisoč aplikacij. Dnevno pridobiva 641 aplikacij oziroma 19.320 mesečno, kaže poročilo, objavljeno januarja letos, Google Play pa naj pridobival celo 25 tisoč aplikacij na mesec, zato mnogi na račun njegove (pre)hitre rasti menijo, da je Googlova tržnica že pošteno presegla mejnik 775 tisoč aplikacij. Če upoštevamo njegovo konstantno rast aplikacij na spletni tržnici, lahko predvidimo, da bo Google morda že v prihodnjih mesecih presegel magično milijonto aplikacijo na svoji spletni tržnici.

Ne spreglejte