Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
16. 9. 2013,
12.46

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Ivan Zidar

Ponedeljek, 16. 9. 2013, 12.46

8 let

Zidar izločen iz kazenskega postopka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Danes je pred drugo sodnico potekal drugi predobravnavni narok na ljubljanskem okrožnem sodišču, na katerem pa ni bilo nikogar od obdolžencev.

Prvi predobravnavni narok v kazenski zadevi, v kateri tožilka Mateja Bončin Ivanu Zidarju, Jožetu Prostoru, Andreju Kranjcu, Danici Mušič in Andreju Fegušu očita domnevno nezakonito poslovanje v imenu družbe SCT med letoma 2004 in 2007 ter posledično kazniva dejanja pranje denarja, zlorabo položaja in ponarejanje listin, je bil že decembra lani. SCT je v tem postopku priglasil tudi dobre tri milijone vreden premoženjskopravni zahtevek.

Sojenje se je sicer pred drugo sodnico začelo že decembra lani, a so vmes zamenjali sodnico, tožilka je umaknila dokazni predlog oziroma kazensko ovadbo, vložena je bila neposredna obtožnica.

Tožilka: Za izločitev Zidarja ni nobene potrebe Na današnjem naroku se je precej govorilo o tem, ali naj se postopek zoper bolnega Zidarja izloči ali ne. Kot je argumentirala tožilka, za to ni nobene potrebe. "Dopolnjeno izvedensko mnenje kaže, da je obdolženi Zidar sposoben spremljati sojenje, seveda pod določenimi pogoji, zato ne sprejemam izločitve postopka zoper njega," je pojasnila tožilka. Po njenih besedah iz mnenja izhaja, da njegovo neposredno izvajanje, torej zagovor, ne bi trajalo več kot 15 minut, kolikor mnenje dopušča, poleg tega pa ima zakonitega zastopnika, ki zagovarja njegove interese.

Sodnica zavrnila predlog zagovornika Kluna Zagovorniki so bili različnih mnenj glede izločitve, sodnica pa je po polurnem premisleku sprejela sklep, da Zidarja začasno izloči iz postopka. Zavrnila je dokazni predlog zagovornika obdolženega Prostora Žige Kluna, ki je ob dejstvu, da je tožilka iz spisa umaknila kazensko ovadbo, predlagal, da se iz spisa izločijo tudi vse priloge te kazenske ovadbe.

Njegovemu predlogu je nasprotovala tudi tožilka, ki je "zagrozila", da lahko umakne "umik" kazenske ovadbe. Sojenje četverici se bo nadaljevalo oktobra.

Ne spreglejte