Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
1. 7. 2011,
12.13

Osveženo pred

4 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

zaslišanje

Petek, 1. 7. 2011, 12.13

4 leta, 9 mesecev

Zaslišanje Tošića v zvezi z evropskim pripornim nalogom preloženo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Zaslišanje Dragana Tošića v zvezi z evropskimi pripornimi nalogi, ki so jih izdali italijanski organi, so po besedah Tošićevega zagovornika Marka Bošnjaka prekinili in ga preložili za nedoločen čas.

Kot je pojasnil Marko Bošnjak, bodo od Italijanov poskušali dobiti dodatne informacije, saj morajo ugotoviti, ali gre za isto oz. ožjo stvar kot v Sloveniji. Očitki v Sloveniji so namreč široki, je pojasnil Bošnjak. Z evropskim nalogom pa niso mogli jasno ugotoviti, ali obstajajo pogoji za predajo. Če gre za iste ali ožje očitke, pogojev za predajo ni Če gre namreč za iste ali ožje očitke, pogojev za predajo ni, Tošića pa Italiji ne bi mogli izročiti. Italijanski organi so evropske priporne naloge pred časom izdali zoper Dragana Tošića, Marka Bublića, Dejana Zupana, Đemajlija Manđuko, Anesa Selmana, Miralema Lucevića in Sandro Udrih. Začela so se zaslišanja Najprej so jih z nalogi seznanili, danes pa so se začela zaslišanja, poleg Tošića je bil na vrsti tudi Bublić. Je pa obramba že pred tedni, ko je potekala seznanitev z nalogi, opozorila, da do izročitve in sojenja v Italiji ne more priti, dokler teče postopek v Sloveniji. Prav tako jim ne bi mogli soditi za ista kazniva dejanja kot v Sloveniji.

Zagovornik: Tečejo tudi "zakulisni postopki" Obrambi se je sporno zdelo tudi to, da naj bi bil evropski priporni nalog izdan v približno istem času kot obtožnica, kar naj bi nakazovalo, da so ravnanja časovno in vsebinsko usklajena. Drugi Tošićev zagovornik Luka Zajc je dodal, da v povezavi z obtoženimi tečejo tudi "zakulisni postopki". Cilj teh postopkov naj bi bilo Tošićevo sankcioniranje "za vsako ceno".

Okrožna državna tožilka Blanka Žgajnar jim je odgovorila, da je "očitno v tej teoriji zarote italijansko tožilstvo, policija in pravosodno ministrstvo skonstruiralo priporni nalog, ki predstavlja pritisk na sodišče".

Prav vsi pa so zanikali vpletenost Sojenje 17 obtoženim v Sloveniji se je začelo 10. maja, prav vsi pa so zanikali vpletenost v trgovino z mamili.

Ne spreglejte