Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
25. 10. 2014,
11.51

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

tožba Boris Popovič

Sobota, 25. 10. 2014, 11.51

8 let

Zaradi predvolilne kampanje toži Popoviča za 15 tisoč evrov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Piranski podjetnik Vejsil Hot je koprskega župana Borisa Popoviča odškodninsko tožil in kazensko ovadil zaradi besed, ki jih je Popovič izrekel na njegov račun v predvolilni kampanji.

Koprski župan Boris Popovič je trenutno na preizkusni dobi zaradi razžalitve Ljuba Volmuta. Ker enako ravna še naprej, bi se mu pogojna kazen teoretično lahko spremenila v zaporno, v Primorskih novicah piše Tatjana Tanackovič.

Zahtevajo opravičilo in umik vseh izjav Zastopanje piranskega podjetnika Vejsila Hota je prevzela Nina Zidar Klemenčič, ki je potrdila, da so na začetku tega tedna zoper Popoviča v Ljubljani vložili kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja razžalitve in kaznivega dejanja žaljive obdolžitve.

Na koprsko okrajno sodišče so vložili odškodninsko tožbo v višini 15 tisoč evrov. Zahtevajo tudi opravičilo in umik vseh izjav, ki jih je Popovič izrekel o Vejsilu Hotu.

Popovič izrekel hude obtožbe na račun Hota Boris Popovič je med predvolilno kampanjo in na televizijskih soočenjih županskih kandidatov izrekel številne obtožbe na račun Vejsila Hota. Med drugim ga je povezal z mafijo ter ga celo obtožil, da je odgovoren za dva umora, ki jih koprski policisti že dolga leta neuspešno preiskujejo, krivca zanju pa še niso našli. Gre za neraziskana umora odvetnika Milka Mlakarja in gospodarstvenika Radivoja Bednarika.

Začelo se je z domnevnim incidentom po soočenju županskih kandidatov v Portorožu, ko je Boris Popovič na pomoč poklical policiste, saj se je zbal za svojo varnost, ker naj bi ga Hot in njegovi spremljevalci ob odhodu s soočenja poskušali napasti. Vejsil Hot te navedbe odločno zanika in pravi, da sploh ni bil v Popovičevi neposredni bližini.

Boris Popovič tožbe ne komentira.

Ne spreglejte