SiolNET. Novice Črna kronika
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Zaradi posredovanja pri prostituciji Čehajiću dve leti pogojne kazni

4

termometer

Esad Čehajić je pred 15 leti štiri dekleta iz Moldavije preslepil, da bodo dobro služila s plesom in druženjem z gosti, potem pa jih je prisilil v prostitucijo.

Samo pogojna kazen? Celjska okrožna sodnica Marjana Topolovec Dolinšek je včeraj popoldne odločila, da je Esad Čehajić kriv kaznivega dejanja posredovanja pri prostituciji, za katero je zagrožena kazen od enega do deset let zapora. Ker je od dejanja minilo že petnajst let, mu je izrekla samo pogojno kazen dveh let zapora s preizkusno dobo štirih let, vendar Čehajić tudi s takšnim razpletom ni bil zadovoljen in je že napovedal, da se bo zoper sodbo pritožil, piše Mojca Grušovnik v današnjem Delu.

Ko je postalo vroče, pobegnil na Hrvaško Kriminalisti so dolgo sumili, da je Čehajić v svojem lokalu dvomljivega slovesa Vegas v Celju gostom za denar ponujal spolne storitve nočnih plesalk in da je zvodnik s trdo roko. Ko je šla zadeva tako daleč, da bi ga lahko aretirali, je pobegnil na Hrvaško, tako da so ga iskali z mednarodno tiralico.

Ker si je zelo želel vrniti v Slovenijo, je prek znancev podkupil celjskega okrožnega sodnika Milka Škoberneta in potem to prijavil policiji ter Škobernetu uničil kariero in ugled.

Zavlačevanje sodnega postopka Čehajiću je uspelo zavlačevati sodni postopek, kar trikrat je zahteval, da se sojenje prestavi na katero drugo sodišče, ker naj bi bili v Celju zaradi Škoberneta pristranski. Vrhovno sodišče je njegove zahteve zavrnilo, od začetka sojenja spomladi leta 2012 pa se je zvrstilo kar 17 narokov. Proces se je zapletal tudi zaradi različnih izjav deklet, ki so delala pri Čehajiću: kot priče so dekleta, da bi ga razbremenila, povedala, da je bil z njimi dober kot oče. Pred leti, ko so bila zaslišana kot obdolženke, so vsa po vrsti priznala, kaj se je dogajalo v sobah.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin