Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Aleksander Kolednik

Torek,
29. 12. 2015,
8.12

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Robert Časar Andrej Lovšin

Torek, 29. 12. 2015, 8.12

8 let

Zakaj je sodišče pri Lovšinu in Časarju ustavilo razkrivanje zemljiških dolgov?

Aleksander Kolednik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Piransko okrajno sodišče je ustavilo postopke razkritja imetnikov pisem, ki so domnevno vpisali zemljiške dolgove na nepremičninah Roberta Časarja in Andreja Lovšina.

Na Časarjevi hiši v središču Portoroža je vpisan zemljiški dolg v višini pet milijonov evrov, na portoroškem stanovanju Andreja Lovšina pa zemljiški dolg v višini 300 tisoč evrov. Če se imetniki zemljiških pisem v treh mesecih ne bi razkrili, bi to pomenilo, da zemljiškega dolga na nepremičninah ni in bi lahko država z izvršbo dosegla vsaj delno poplačilo dolgov. A to se še nekaj časa ne bo zgodilo, v Dnevniku piše Tatjana Tanackovič.

Postopek pri Časarju ustavili zaradi razveljavitve dela sodbe Nekdanji predsednik uprave Luke Koper Robert Časar je bil namreč dolžan vrniti domnevno podkupnino, ki naj bi jo prejel od poslovneža Marjana Mikuža pri preprodaji parcel na Orleški gmajni v višini dobrih 86 tisoč evrov.

Nekdanji predsednik uprave Intereurope Andrej Lovšin pa državi dolguje dobrih 800 tisoč evrov neplačanih davkov, saj je davčni urad pri njem odkril za 1,6 milijona evrov neprijavljenih prihodkov, ki jih ni znal prepričljivo pojasniti.

Predsednica okrajnega sodišča v Piranu Nataša Tomazini Tonejc je pojasnila, da so postopek pri Časarju ustavili zato, ker je vrhovno sodišče vmes razveljavilo sodbo v delu, ki se nanaša na domnevno prejemanje podkupnine. Zemljiški dolg na Časarjevi hiši v Portorožu torej ostaja vpisan, ponovljeno sojenje pa naj bi se na koprskem sodišču začelo v prvih mesecih naslednjega leta.

Država sama umaknila izvršbo z Lovšinovega portoroškega stanovanja Pri Andreju Lovšinu pa je bil oklic umaknjen zato, ker je država sama umaknila izvršbo z Lovšinovega portoroškega stanovanja. To pa zato, ker je to isto portoroško stanovanje predmet tožbenega zahtevka v postopku za odvzem premoženja nezakonitega izvora, ki ga vodijo na ljubljanskem sodišču. Specializirano tožilstvo namreč od njega, njegove mame in hčerke terja odvzem domnevno nezakonitega premoženja v višini 1,8 milijona evrov.

Tožilstvo dokazuje, da je premoženje povezano s kaznivim dejanjem zlorabe položaja, ki naj bi ga Lovšin kot predsednik uprave Intereurope zagrešil pri naložbi v Rusiji.

Ne spreglejte