Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
28. 2. 2018,
15.01

Osveženo pred

6 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,80

4

Natisni članek

nesreča nesreča alkohol policija Krško

Sreda, 28. 2. 2018, 15.01

6 let, 1 mesec

Voznik s 3,6 promila alkohola v krvi v Krškem trčil v hišo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,80

4

Policija prometna nesreča | Foto STA

Foto: STA

Voznik tovornega vozila je v torek okoli 22.30 v Mrtvicah pri Krškem trčil v stanovanjsko hišo. Policisti so ob prihodu na kraj nesreče ugotovili, da je imel voznik 3,6 grama alkohola na kilogram krvi, kar je rekordna stopnja alkoholiziranosti. Vozil je tudi brez uporabnega vozniškega dovoljenja, so sporočili s Policijske uprave Novo Mesto.

Dvainpetdesetletni voznik tovornega vozila je vozil preblizu desnemu robu vozišča, nato pa izgubil oblast nad vozilom. Pri tem je prek pločnika zapeljal na dvorišče stanovanjske hiše ter trčil v hišo in drevo.

Vozil močno alkoholiziran in brez veljavnega dovoljenja

Policisti so med postopkom ugotovili, da je vozil pod močnim, celo rekordnim vplivom alkohola. Test alkoholiziranosti je namreč pokazal, da je imel voznik v litru izdihanega zraka kar 1,72 miligrama alkohola oziroma 3,6 promila alkohola v krvi.

Možje v modrem so še ugotovili, da voznik nima uporabnega vozniškega dovoljenja, saj mu ga je zaradi hujših kršitev že leta 2008 odvzelo sodišče.

Voznik se v nesreči ni poškodoval. Policisti so mu vozilo zasegli, izdali plačilni nalog zaradi kršitev ter na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Vožnja pod vplivom alkohola ogroža človeška življenja

Policisti so na območju Policijske uprave Novo mesto minulo leto obravnavali 1.470 prometnih nesreč. Te so terjale skupno 11 žrtev, okoli 79 ljudi je bilo huje poškodovanih, z lažjimi poškodbami pa jih je odneslo še 610 ljudi.

Nesreče je v tem obdobju v skoraj desetih odstotkih povzročil vinjen voznik, povprečna stopnja alkoholiziranosti pa je bila 1,1 gramov alkohola na kilogram krvi. Pijani vozniki so nesreče povzročili večinoma zaradi neprilagojene hitrosti ter nepravilno stranjo in smerjo vožnje.

Sedem od skupno 11 povzročiteljev prometnih nesreč s smrtnim izidom je bilo lani pod vplivom alkohola, prepovedanih drog ali psihoaktivnih zdravil, so še sporočili z novomeške policijske uprave.

Ne spreglejte