SiolNET. Novice Črna kronika
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Vložen obtožni predlog zoper policista, ki je vodil ogled ob smrti Baričeviča

3

termometer

Specializirani oddelek Skupine državnih tožilcev za pregon organiziranega kriminala je na Okrajno sodišče vložil obtožni predlog zoper policista Dušana Mikolčeviča in Aleša Conradija.

Obema očitajo kaznivo dejanje nevestnega dela v službi, so potrdili v specializiranem oddelku.

Mikolčevič vodil ogled in začetek preiskave Kot je poročal spletni portal pozareport.si, je Mikolčevič vodil ogled in začetek preiskave ob smrti zdravnika Saše Baričeviča, ki so ga v začetku februarja lani do smrti raztrgali njegovi psi.

Nezavarovanje nekaterih ključnih dokazov? Po informacijah omenjenega portala Mikolčeviču državno tožilstvo očita predvsem nezavarovanje nekaterih ključnih dokazov, na katere je bil opozorjen, januarja letos pa so jih med ponovnim ogledom Baričevičeve vile odkrili preiskovalci specializiranega oddelka pri vrhovnem državnem tožilstvu.

Omenjeni portal tudi piše, da je državno tožilstvo junija tudi zavrglo kazensko ovadbo zoper policista, ki je posnel razvpito sporno fotografijo mrtvega Baričeviča.

Predsednica ljubljanskega okrajnega sodišča Vesna Pavlič Pivk je pojasnila, da je bil obtožni predlog zoper Mikolčeviča zaradi kaznivega dejanja nevestnega dela v službi vložen 28. junija. Ker je obtožni predlog še v fazi preizkusa in osumljencu še ni bil vročen, sodišče podrobnejših informacij o kaznivem dejanju, ki se osumljencu očita, ne more podati.

Policija: V preiskavi ni bilo strokovnih napak Glede na to, da še ni znano, ali bo glavna obravnava v tej zadevi razpisana, pa je vprašanje o tem, kdaj bo prvi narok, preuranjeno.

Na policiji so pojasnili, da so zaradi odprtih vprašanj v javnosti podrobno preverili celotno preiskavo omenjenega primera. Vse dosedanje ugotovitve pa so potrdile, da v preiskavi ni bilo strokovnih napak, "ki bi vplivale na epilog omenjene zadeve, s čimer pa zaradi različnih interesov očitno niso vsi zadovoljni".

Z vložitvijo obtožnega predloga zoper kriminalista, ki je opravljal ogled, jih Specializiran oddelek pri vrhovnem državnem tožilstvu do sedaj ni uradno obvestil, niti niso bili seznanjeni s podrobnostmi preiskave, ki so jo vodili.

Kriminalistu nudijo pravno zaščito "Če bi Specializiran oddelek od policije zahteval kakršna koli pojasnila glede omenjene zadeve, bi jim le-ta korektno posredovali, saj je v našem interesu, da se odpravijo dvomi v naše delo. To se ni zgodilo in tako policija ne pozna temeljev za takšen obtožni predlog," so še zapisali na policiji.

"Glede na naše ugotovitve o korektnosti te preiskave kriminalistu že nudimo vso potrebno pravno zaščito v postopku zoper njega z upanjem, da se bodo v morebitnem sodnem postopku razjasnili sumi, ki jih tožilstvo očita kriminalistu in ocenila korektnost in strokovnost dela specializiranega oddelka v tem primeru," so še dodali.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin