Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
17. 7. 2013,
20.34

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Vladimir Vodušek izsiljevanje

Sreda, 17. 7. 2013, 20.34

8 let

V javnost prišli prisluhi iz obtožnice zoper Vladimirja Voduška

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Vodušek naj bi tajnemu policijskemu sodelavcu tik pred aretacijo na Trojanah dejal, da bi potreboval še 100.000 evrov in da zagotavlja, da izsiljevanj ne bo več.

Prisluhe iz obtožnice zoper Vladimirja Voduška, ta je s Stanislavom Gabercem obtožen poskusa izsiljevanja, je objavil POP TV.

Vodušek in Gaberc sta poskusa izsiljevanja obtožena, ker naj bi pritiskala na direktorja Uniorja Gorazda Korošca in direktorja Rhydcona Vinka Stiplovška, da bi čim prej prišla do denarja. Ker Unior ni želel plačati 360.000 evrov za oglaševanje, so se začela pogajanja o gotovinskem plačilu, v katera se je vključil tudi tajni policijski delavec Rudi. Zanj je Vodušek mislil, da ga pošilja Korošec, zato se je z njim sestal na Trojanah, je poročala televizija.

Iz obtožnice je po poročanju televizije razvidno, da je Vodušek med drugim dejal, da "variante z reklamiranjem niso bile v redu", nato pa je tajni policijski sodelavec dejal, da mu ponujajo 50.000 evrov, ter ga vprašal, koliko še zahteva. Vodušek je odgovoril, da mora upniku dati 150.000 evrov, zato bi potreboval še 100.000. Zagotovil je, da izsiljevanj ne bo več in da bo izročil izvirnike dokumentacije, zgodba pa ne bo končala v nobeni drugi medijski hiši.

Vodušek vzel "policijski" denar Po poročanju POP TV sta se dogovorila za 150.000 evrov, čez dva dni pa sta se znova srečala. Tajni policijski sodelavec je prinesel prvih 50.000 evrov, Vodušek pa je dejal, da zagotavlja, da bosta vir in tisti, ki je mahal s papirji, tiho, zato mora tudi njima dati denar, da bodo Korošca in Stiplovška pustili pri miru. Vodušek je nato vzel denar, sledila je njegova aretacija.

Vodušek je danes za POP TV dejal, da se je vedno dogovarjal le o plačilu oglaševanja na njegovi televiziji. "Gre za izzvano kriminalno dejavnost, ker tega denarja nikoli nisem terjal in v vsej zgodbi ni bilo govora o kakršni koli gotovini ali denarju. Rekel bi, da je bilo dejanje v celoti in od vsega od začetka inscenirano in da so – to je potrdil tudi Korošec – začeli fiktivna pogajanja o oglaševanju z menoj," je dejal.

Ne spreglejte