Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
23. 8. 2011,
7.13

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

sojenje

Torek, 23. 8. 2011, 7.13

8 let

Sodnik mora odločiti, ali bo policist pričal anonimno

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V nadaljevanju sojenja v zadevi Balkanski bojevnik bi morali zaslišati policijskega koordinatorja, a se je zapletlo.

Tožilstvo je namreč predlagalo, da bi ga zaslišali kot anonimno pričo, obramba pa je temu nasprotovala. O načinu zaslišanja bo odločil predsednik senata Gorazd Fabjančič. Policistovo zaslišanje je bilo predvideno za današnjo obravnavno, ko se je sojenje po šestih tednih zaradi sodnih počitnic nadaljevalo, vendar je tožilstvo minuli petek predlagalo, da se policistove identitete med zaslišanjem ne razkrije.

Odvetnik: Policistovo ime in ostali osebni podatki so že znani Zagovornik prvoobtoženega Dragana Tošića, odvetnik Luka Zajc, je opozoril, da so policistovo ime in ostali osebni podatki že znani, saj je kot priča nastopil tudi v nekem drugem sodnem procesu zaradi preprodaje droge.

Zajc je ponovil navedbe iz predloga za anonimno pričanje, v katerem je tožilstvo zapisalo, da teža očitanega kaznivega dejanja v tem postopku kaže na visoko stopnjo ogroženosti priče. A Zajc tukaj ne vidi razloga za skrb, da bi Tošić ali drugi soobtoženi ogrožali policiste ali navadne občane. Dodal je tudi, da priča opravlja tak poklic, da mora sprejeti določeno stopnjo tveganja.

Tožilstvo je odgovorilo, da je predlog podan v skladu z zakonom o kazenskem postopku in predvideva zakritje celotne identitete priče, torej tudi njegov zunanji videz, čeprav je policistovo ime že znano. Fabjančič bo o predlogu in argumentih obrambe še odločil.

Prekinitev, ker je obramba pričakovala zaslišanje Ker je bilo zaslišanje policista preloženo, je Fabjančič dokazni postopek želel nadaljevati z branjem italijanskih odredb, a je obramba opozorila, da so pričakovali zaslišanje in niso pripravljeni. Fabjančič je zato obravnavo prekinil, nadaljujejo pa v četrtek z branjem listin.

Sojenje domnevnemu slovenskemu delu narkokartela t. i. kralja kokaina Darka Šarića se je začelo 10. maja. Na zatožno klop so poleg Tošića sedli še brata Mirzet in Miralem Lucević, Boštjan Kopčič, Dragan Beljkaš, Anes Selman, Peter Khermayer, Sandra Udrih, Đemajli Manđuka, Robert Šabič, Jakob Remškar, Valter Abramovič, Tadej Poljak, Marko Bublič, Dejan Zupan, Suzana Remškar in Zdenka Kondić.

Ne spreglejte