Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
24. 4. 2013,
15.28

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sintal tatvina kraja

Sreda, 24. 4. 2013, 15.28

7 let, 12 mesecev

Sintal: Hriberšek je ukradel več kot milijon evrov, del denarja še skriva

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Varnostni koncern Sintal zatrjuje, da je Borut Hriberšek iz trezorja ukradel 1.034.941,14 evra, tat, ki se je predal policiji, pa pravi, da samo 650 tisoč evrov.

Po predaji Boruta Hriberška, tatu, ki je iz Sintalovega trezorja ukradel denar, prihajajo na dan nove podrobnosti. Zgodbi kriminalca in varnostnega koncerna se namreč razlikujeta. Sprva so mediji pisali, da je Hriberšek ukradel 911 tisoč evrov, sam pa je pozneje dejal, da je odnesel 650 tisoč evrov. Nekaj denarja naj bi policiji izročil ob predaji, preostanek pa naj bi bil v sefu na železniški postaji v Nemčiji.

Sintal: Hriberšek je iz Sintalovega trezorja odtujil 1.034.941,14 evra V Sintalu trdijo drugače. "Borut Hriberšek je iz Sintalovega trezorja odtujil 1.034.941,14 evra. Znesek je nedvoumen, saj so vsote denarja, ki so bile prevzete s strani naročnikov, jasne, denar, ki je ostal v trezorju, pa je bil preštet komisijsko in pod videonadzorom," so za Planet Siol.net dejali v Sintalu in dodali, da je Sintal ukradeni znesek naročnikom povrnil iz lastnih sredstev, saj zavarovalnice na slovenskem trgu zavarovanja proti krajam s strani zaposlenih ne sklepajo.

"S tem smo izkazali, da naši naročniki v primeru kakršnekoli odtujitve dobijo denar povrnjen takoj in v celoti, kar je z njihovega vidika najpomembneje. Eden od ključnih kazalnikov zanesljivosti varnostnega podjetja je tudi finančna sposobnost, da lahko v takšnih primerih odreagira tako, da naročnik ne čuti posledic dogodka," poudarjajo v Sintalu.

Borut Hriberšek je del denarja skril tudi v Avstriji Sicer so v Sintalu v ponedeljek, 22. aprila, prejeli informacijo, da je avstrijski policiji odvetnik v Avstriji posredoval podatek o treh paketih denarja, ki jih je deponirala tretja oseba na ime Borut Hriberšek. "Iz tega se iz Hriberškovih izjav poleg višine odtujenega zneska izkazujeta še dve neresnici: prva je, da je celoten odtujen denar v Nemčiji, saj je organom pregona zamolčal, da se del denarja nahaja tudi v Avstriji. Druga neresnična izjava pa je, da je kaznivo dejanje izpeljal sam, saj je očitno imel tudi pomočnika," so povedali v Sintalu in dodali, da poleg tega obstajajo tudi stvarni dokazi, ki vzbujajo utemeljen sum, da se je Hriberšek na svojo tatvino pripravljal daljši čas: "O drugih podrobnostih še ne moremo govoriti. Razkrili jih bomo lahko šele, ko bo preiskava končana."

V Sintalu je bil zaposlen 11 let Borut Hriberšek je bil v Sintalu zaposlen 11 let. Bil je spoštovan in cenjen varnostnik, pravijo v varnostnem koncernu, njegova plača pa je znašala od 850 do 1.100 evrov izplačila mesečno. "Pred kratkim si je kupil avtomobil. Glede na te podatke bi težko sklepali, da je bil v finančni stiski, kot trdi. Hriberšek je pred predajo posnel tudi video, v katerem navaja razloge za svoje dejanje, ki z resničnimi dejstvi nimajo nič skupnega, naletijo pa na posluh in simpatije pri ljudeh. Očitno bi rad tudi na tak način v javnosti upravičil svoje kriminalno dejanje, za katerega ni nobenega opravičila," še dodajajo v Sintalu.

Spomnimo. 47-letni Borut Hriberšek je iz centralnega trezorja v soboto, 6. aprila, ukradel denar. V trezorju je bil sam, preveril naj ga ne bi nihče. Veliko tatvino, za katero je zagrožena kazen od enega do osmih let zapora, so posnele tudi varnostne kamere. Hriberšek se je v četrtek, 18. aprila, sam predal policiji.

Ne spreglejte