Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
29. 8. 2011,
13.24

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Jesenice železniška nesreča

Ponedeljek, 29. 8. 2011, 13.24

8 let

Šest poškodovanih v železniški nesreči še vedno hospitaliziranih

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Pet poškodovanih železniški nesreči je še vedno hospitaliziranih v UKC Ljubljana. V jeseniški bolnišnici pa so potrdili, da je pri njih še vedno tuj državljan. Vsi so zunaj življenjske nevarnosti.

Po podatkih, ki so jih iz UKC Ljubljana posredovali v nedeljo, so se sicer v ljubljanskem kliničnem centru zdravili trije poškodovani v železniški nesreči, tokrat pa so pojasnili, da so skupno oskrbeli pet ranjenih. Tedanji podatki so namreč veljali le za poškodovane, ki so jih sprejeli na urgenci. Trije so imeli poškodbe obraznih kosti V UKC Ljubljana pa so med vikendom tako oskrbeli in operirali pet poškodovanih v železniški nesreie. Trije so imeli poškodbe obraznih kosti in so jih operirali kirurgi specialisti z oddelka za maksilofacialno in oralno kirurgijo Kirurške klinike. Dva pa sta hospitalizirana na oddelku za travmatologijo, so še povedali na UKC Ljubljana.

Zadnje tri poškodovane so iz Splošne bolnišnice Jesenice odpustili v nedeljo, tujega državljana, poškodovanega v železniški nesreči, pa bodo v domačo državo premestili v naslednjih dneh, so še povedali v bolnišnici na Jesenicah.

Potek po progi poteka neovirano S Policijske uprave Kranj so sporočili, da preiskava še poteka. Tudi na Slovenskih železnicah so potrdili, da posebna komisija že vse od nesreče preiskuje vso infrastrukturo, tako signale kot vlake. Zaslišuje pa tudi delavce. Proga je sicer že urejena in lahko promet po njej poteka neovirano, nastala škoda pa še ni ocenjena, so še povedali na Slovenskih železnicah.

V petkovi nesreči je bilo v trku potniškega in tovornega vlaka poškodovanih 34 ljudi, devet od teh huje. Pri trčenju se je iztiril del potniškega vlaka, lokomotivi in vagon tovornega vlaka.

Ne spreglejte