Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
16. 4. 2013,
10.54

Osveženo pred

3 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

črna kronika konoplja hišna preiskava

Torek, 16. 4. 2013, 10.54

3 leta, 11 mesecev

Prijeli preprodajalca konoplje s ponarejenimi bankovci (FOTO)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Policisti so konec preteklega tedna prijeli moškega s ponarejenimi bankovci za 50 evrov. Med hišno preiskavo so našli še konopljo.

Sevniški policisti so bili v četrtek, 11. aprila, nekaj pred 13. uro obveščeni, da je na bencinskem servisu v okolici Sevnice neznanec skušal unovčiti ponarejen bankovec za 50 evrov. Na podlagi opisa vozila so osumljenca izsledili v Sevnici ter pri njem našli in mu zasegli še tri bankovce, za katere je obstajal sum, da so ponarejeni. 51-letnemu osumljencu so odvzeli prostost in ga pridržali.

Med hišno preiskavo našli še konopljo

Policisti so pridobili odredbo sodišča in pri njem doma opravili hišno preiskavo. V stanovanjski hiši so našli in zasegli še 32 ponarejenih bankovcev za 50 evrov, računalnik, tiskalnik in prirejen prostor za gojenje prepovedane droge konoplje, v katerem so bili 32 sadik konoplje in pripomočki za gojenje.

Prostost so odvzeli tudi 25-letnemu osumljencu, ki stanuje na istem naslovu. Ovadili ga bodo zaradi kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje ter prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog. Policisti preiskavo nadaljujejo.

Policisti opozarjajo na ponarejene bankovce

Policisti in kriminalisti so na območju Dolenjske in Posavja v preteklih mesecih prejeli več prijav o ponarejenih bankovcih za 20 in 50 evrov. Po do zdaj znanih podatkih so bankovci slabe kakovosti, brez zaščitnih znakov, kot je vodni tisk, in natisnjeni na navaden papir. Obstaja možnost, da storilci še vedno posedujejo določeno količino ponarejenega denarja, ki ga bodo skušali spraviti v obtok, zato policisti pri sprejemanju bankovcev svetujejo previdnost.

Do osem let zapora

Policisti državljanom svetujejo, da bankovca, če jim nekdo že zavrne njegov sprejem zaradi suma, da gre za ponaredek, ne poskušajo unovčiti na drugem mestu, ampak o sumu ponaredka sami obvestijo policiste. Tistega, ki da v obtok ponarejen denar, ki ga je prejel kot pravega, ali tistega, ki ve, da je bil denar ponarejen ali da je bil tak spravljen v obtok, pa tega ne naznani, se kaznuje z denarno kaznijo ali zaporom do šestih mesecev.

Kazenski zakonik določa, da se z zaporom od šestih mesecev do osmih let kaznuje osebo, ki ponaredi denar, da bi ga spravila v obtok kot pravega. Osebo, ki spremeni pravi denar, da bi ga spravila v obtok, se kaznuje z zaporom od šestih mesecev do osmih let.

Policija poziva vse, ki opazijo ponarejen denar, da o tem obvestijo policiste na najbližji policijski postaji ali pokličejo telefonsko številko 113.

Ne spreglejte