SiolNET. Novice Črna kronika
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Požar pri Pivki še ni pogašen, je pa pod nadzorom

2

termometer

Preden bodo pogasili požar na odlagališču starega železa v obrtni coni Neverke pri Pivki, bo trajalo še nekaj časa. Do zdaj ga je gasilcem uspelo omejiti.

Zdaj pa morajo posamezne, v kocke stisnjene odslužene avtomobile jemati s kupa in jih gasiti. Po besedah namestnika poveljnika Gasilske zveze Slovenije Darka Muhiča bo tako gašenje trajalo zagotovo še vso noč in del jutrišnjega dne.

Na požarišču bo zato tudi čez noč ostalo dovolj gasilcev. Danes jih je bilo okrog 30 iz PGD Pivka, Košana, Zagorje, Palčje, Postojna, Razdrto iz Gasilske zveze Postojna ter gasilci PGD Ilirska Bistrica. Pri delu jim ves čas pomagajo zaposleni v podjetju Odpad Pivka, ki z delovnimi stroji pomagajo pri premikanju tistega odpada, ki ni zagorel.

Požar je po vsej verjetnosti zanetila strela danes okrog 4.40, je povedal Muhič, razlog pa je lahko tudi samovžig. Gašenje je bilo težko predvsem zaradi visokih temperatur, saj so goreli ostanki plastike in gum iz uničenih avtomobilov.

Občani bližnjih naselij so bili obveščeni o dogodku in opozorjeni na možnost vdihovanja dima in raznih plinov, zato so jim svetovali, naj imajo okna v stanovanjih zaprta. Neposredne ogroženosti infrastrukture in objektov v bližini požara pa ni bilo.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin