SiolNET. Novice Črna kronika
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Pogrešanega hrvaškega alpinista išče 120 reševalcev

1

termometer

Nadaljuje se iskanje pogrešanega alpinista, ki ga je na Kamešnici na meji med Hrvaško in BiH zasul plaz.

Hrvaška gorska reševalna služba sicer ugotavlja, da je plaz precej večji, kot so sprva domnevali. Plaz je zasul štiri alpiniste, a so tri v soboto rešili. V soboto zvečer so zaradi slabega vremena reševalno akcijo, v kateri sodelujejo reševalci iz Hrvaške in BiH, prekinili, zjutraj pa so jo nadaljevali.

V reševalno akcijo je vključenih šest ekip, skupaj je 120 reševalcev, iskanju pa se pridružujejo še novi reševalci, piše Jutarnji list. Reševalne ekipe z iskalnimi psi pregledujejo območje, ki ga je zasul plaz.

Kamešnica je sicer del dinarskega pogorja, leži pa nedaleč od Sinja na meji z BiH. Njen najvišji vrh na hrvaški strani doseže nekaj čez 1300 metrov, v BiH pa dobrih 1850 metrov.

Sneg ovira tudi promet na hrvaških cestah Zaradi snega in poledice je sicer promet oviran na številnih hrvaških cestah. Avtocesta Zagreb–Reka je zaprta za tovornjake, težje od 7,5 tone, preostala vozila pa morajo imeti zimsko opremo. Za tovornjake je zaprta tudi avtocesta od meje s Slovenijo do Reke.

Največ snega je v Gorskem Kotarju in Liki, o snegu pa poročajo celo z obale in kvarnerskih otokov.

Zaradi snega iztirila delovna lokomotiva Zaradi velike količine snega na železniških tirih je na progi med Reko in Ogulinom iztirila delovna lokomotiva hrvaških železnic.

Poškodovanih ni bilo, železniški promet pa je do nadaljnjega prekinjen. Zaradi oblice snega hrvaške železnice v Gorskem Kotarju na lokalnih progah zaenkrat tudi ne morejo zagotoviti nadomestnega avtobusnega prevoza, poroča Hina.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin