Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
5. 8. 2019,
15.18

Osveženo pred

4 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,86

6

Natisni članek

vlom tatvina vlomilec policija

Ponedeljek, 5. 8. 2019, 15.18

4 leta, 8 mesecev

Pozor! Pirančan na Obali pleza po pročeljih hotelov in vlamlja v sobe.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,86

6

Tat Ropar | Fotografija je simbolična. | Foto Getty Images

Fotografija je simbolična.

Foto: Getty Images

Piranski policisti so od konca junija na območju Pirana obravnavali več velikih tatvin, ki so bile izvršene na posebej predrzen način. Medtem ko so oškodovanci spali v sobah, je 39-letni Pirančan splezal na balkon v prvem in drugem nadstropju hotela ter skozi odprta vrata vstopal v notranjost sob ter v navzočnosti oškodovancev kradel denar in druge vredne predmete. Policisti so osumljenca že izsledili, vendar pa koprsko okrožno tožilstvo zoper storilca ni predlagalo pripora. Ta je v nedeljo spet vlomil v dve hotelski sobi v Portorožu.

Piranski policisti so za nekatera tovrstna kazniva dejanja v juliju že kazensko ovadili 38-letnega Trboveljčana, v nadaljevanju pa so z zbiranjem obvestil ugotovili, da tovrstna kazniva dejanja na enak način izvršuje tudi 39-letni Pirančan, ki je bil že večkrat obravnavan zaradi kaznivih dejanj s področja premoženjske kriminalitete. Omenjeni 39-letnik se je pred kratkim iz zapora vrnil na prostost.

Policisti so tako ugotovili, da je 20. junija okoli 3. ure zjutraj na Prešernovem nabrežju v Piranu z izvijačem na vzvod vlomil aluminijasta drsna vrata in še lesena vrata gostinskega obrata, nato preiskal notranjost, odprl pokvarjen trezor, premetal omaro z blagajno in predale, kasneje pa odnesel dve natakarski denarnici in nekaj drugih predmetov v skupni vrednosti približno 300 evrov.

Požar na industrijskem objektu v Podovi
Novice V požaru nastalo za milijon evrov škode

Na portoroški plaži kradel viski in gin

Pri dejanju je bil posnet z varnostno kamero, na podlagi posnetkov pa so ga policisti nedvomno prepoznali. V začetku julija so na Okrožno državno tožilstvo v Kopru naslovili pobudo za pridobitev odredbe za hišno preiskavo, ki pa je bila s strani tožilstva zavrnjena z razlogom, da je takšen poseg v ustavno varovano pravico do nedotakljivosti stanovanja osumljenca nesorazmeren.

Pirančan je 13. julija nato nadaljeval svoj pohod, ko je zjutraj na plaži v Portorožu s točilnega pulta, kjer so bile zložene alkoholne pijače, ukradel 23 steklenic viskija in 12 steklenic gina v skupni vrednosti 970 evrov.

Po dejanju so osumljenega še pred prijavo kaznivega dejanja na območju Bernardina zalotili policisti. V postopku so mu zasegli osem steklenic viskija, za katere se je v nadaljevanju ugotovilo, da jih je pred tem ukradel v Portorožu.

marihuana, kanabis
Novice Francozi v slovenskem tovornjaku odkrili 140 kilogramov marihuane

Po zunanjem pročelju hotela vlamljal v sobe in kradel gotovino

Omenjeni osumljenec je nato 17. julija ob 5. uri zjutraj po zunanjem pročelju hotela v Piranu splezal na balkon pritlične sobe in skozi odprta balkonska vrata vstopil v notranjost, kjer ga je zalotila oškodovanka in ga pregnala.

Osumljeni je pobegnil, a je takoj nato po zunanji strani hotela splezal na balkon v drugem nadstropju, kjer je skozi odprta balkonska vrata vstopil v notranjost sobe, kjer je spal državljan Nemčije. Iz denarnice, ki je bila spravljena v nahrbtniku, je ukradel 600 evrov. Ko je zapuščal sobo, ga je na balkonu zalotil oškodovanec, vendar je storilec uspešno zbežal.

Zaradi obstoja ponovitvene nevarnosti so policisti obvestili Okrožno državno tožilstvo v Kopru, ki pa zoper osumljenca ni predlagalo pripora, zaradi česar je bil po zaključku policijskega postopka izpuščen na prostost. | Foto: Siol.net/ A. P. K. Zaradi obstoja ponovitvene nevarnosti so policisti obvestili Okrožno državno tožilstvo v Kopru, ki pa zoper osumljenca ni predlagalo pripora, zaradi česar je bil po zaključku policijskega postopka izpuščen na prostost. Foto: Siol.net/ A. P. K.

Policisti so na podlagi zavarovanih sledi, prepoznav storilca po fotografijah s strani oškodovancev in posnetkov nadzornih kamer ugotovili identiteto osumljenca in ga 30. julija izsledili v Piranu.

Zaradi obstoja ponovitvene nevarnosti so policisti obvestili Okrožno državno tožilstvo v Kopru, ki pa zoper osumljenca ni predlagalo pripora, zaradi česar je bil po zaključku policijskega postopka izpuščen na prostost.

helikopter
Novice V slovenskih gorah dve smrtni nesreči v enem dnevu

V nedeljo vlomil v še dve hotelski sobi v Portorožu

Policisti so kljub temu zoper 39-letnega Pirančana podali kazensko ovadbo. Nazadnje je osumljenec v nedeljo vlomil v dve hotelski sobi v Portorožu. V eni je bil državljan Anglije, v drugi pa državljan Belgije. Storilec je kradel gotovino. Državljan Belgije ga je zasačil in prijel, storilec pa mu je denar nato vrnil in pobegnil s kraja.

Ne spreglejte