Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
20. 6. 2011,
12.51

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

policija pogrešana

Ponedeljek, 20. 6. 2011, 12.51

8 let

Na Hrvaškem množično iščejo pogrešano najstnico

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Hrvaška policija, reševalci in številni prostovoljci že 14 dni iščejo 17-letno Antonio Bilić iz vasi Kričke pri Drnišu v Dalmaciji.

Nazadnje so je videli 7. junija, ko naj bi vstopila v bel tovornjak z modro prikolico ob mostu na reki Čikoli. Potem se je za njo izgubila vsaka sled. Signal z njenega mobilnega telefona so nazadnje zasledili na območju Otočca v Liki, hrvaški mediji pa poročajo, da policija išče starejšega občana, ki je prav tako štopal na omenjenem mostu in si je morda zapomnil registrsko številko tovornjaka.

Policisti zaslišali več kot 380 ljudi V preteklih dveh tednih je policija zaslišala več kot 380 ljudi, ki bi morda kaj vedeli o usodi Bilićeve. Med njimi je bilo tudi več moških, ki so podobni fotorobotu voznika tovornjaka. Naredili so ga na podlagi pričevanja bivšega policista, ki se je z avtom peljal mimo, ko se je voznik tovornjaka obrnil na cesti, da bi sprejel Bilićevo. Nato naj bi se odpravila v smeri Splita.

Policija med drugim preverja video posnetke s hrvaških prometnic, mejnih prehodov in počivališč. Obravnavali so tudi kose obleke, ki so jih našli na različnih krajih ter so domnevali, da so pripadali dekletu.

Pri iskanju so si pomagali tudi s helikopterjem Skupine reševalcev pregledujejo širše območje v zaledju Šibenika, na katerem so nazadnje videli Bilićevo. Območje so pregledali tudi s helikopterjem, v iskalni akciji pa sodelujejo še člani družine in prijatelji pogrešanega dekleta, kot tudi številni drugi državljani. Povsod, kjer bi se lahko nahajalo dekle, so nalepili plakate z njeno fotografijo.

Akcija poteka tudi na Facebooku Gre sicer za najbolj množično iskanje kake pogrešane osebe na Hrvaškem, ki poteka tudi na Facebooku.

Bilićeva je tako kot drugi člani njene družine pogosto štopala na omenjeni cesti, njena družina pa pravi, da ni imela razloga, da bi nenadoma zapustila dom. Sicer je maturantka trgovske srednje šole.

Iščejo tudi 37-letnega Alena Policija išče tudi 37-letnega Alena Poropata, ki je izginil pred tremi tedni, potem ko je na Reki spil kavo s prijatelji in se napotil s skuterjem proti Opatiji. Iskanje Poropata pa ni množično.

Po ocenah Novega lista je to moč pripisati tudi temu, da gre pri Bilićevi za sum, da bi lahko bila žrtev kaznivega dejanja, medtem ko za Poropata domnevajo, da je imel prometno nesrečo ali pa da gre za avanturo. Na Hrvaškem se spomnijo dveh podobnih primerih v dalmatinskem zaledju, ki sta imela tragičen konec.

Ne spreglejte