Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
12. 6. 2011,
7.48

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

prometna nesreča gorenjska avtocesta avtobus

Nedelja, 12. 6. 2011, 7.48

5 let, 2 meseca

Na gorenjski avtocesti nesreča nemškega avtobusa

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Okoli 5.45 se je na gorenjski avtocesti v bližini izvoza Kranj-vzhod v smeri Ljubljane pripetila prometna nesreča, v kateri je bil udeležen avtobus.

Policisti zbirajo potrebna obvestila, da bi ugotovili vzrok nesreče in resnost poškodb potnikov, so sporočili iz kranjske policijske uprave. 16-letnica ima zlomljena tri ledvena vretenca Po poročanju Radia Slovenija gre za nemški avtobus, vsi potniki pa so nemški državljani. V nesreči je bilo huje poškodovano 16-letno dekle, deset ljudi pa je lažje poškodovanih. Vse poškodovane so prepeljali v Univerzitetni klinični center (UKC) Ljubljana, kjer pa je ostala le še 16-letnica.

Kot je povedal nadzorni travmatolog Matej Kastelec je 16-letno dekle doživelo zlom treh ledvenih vretenc, a je njeno stanje stabilno. Kot je pojasnil Kastelec, sicer nadzorni travmatolog v urgentnem bloku UKC Ljubljana, je večina omenjenih potnikov utrpela le odrgnine, opraskanine oziroma nekaj lažjih zlomov.

Pacientko bodo morali operirati Glede 16-letnice pa se morajo še odločiti glede njenega nadaljnjega zdravljenja. Če bo tako želela, jo bodo lahko operirali v Ljubljani, v tem primeru bo ostala v UKC še nekaj časa. Sicer pa pacientka čuti in normalno premika obe nogi, tudi njeno stanje je stabilno, tako da bi lahko že v ponedeljek šla na operacijo v Nemčijo, je še povedal Kastelec.

Iz neznanega razloga zapeljal z vozišča Kot so sporočili iz kranjske policijske uprave, je do nesreče po prvih podatkih prišlo, ko je voznik iz še neznanega vzroka v ravnem delu avtoceste brez zaviranja zapeljal desno izven vozišča, kjer je zapeljal v obcestni jarek in se prevrnil na bok.

Policisti so za voznika, ki je med lažje poškodovanimi, odredili strokovni pregled na vsebnost alkohola, mamil in drugih psihoaktivnih snovi. Za avtobus pa so odredili izredni tehnični pregled.

Ne spreglejte