SiolNET. Novice Črna kronika
0,38

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Mati in očim obtožena surovega ravnanja in zanemarjanja umrle deklice

0,38

termometer

Medvedek, nasilje, otroci
Foto: Ana Kovač

Okrožno državno tožilstvo v Kranju je pred iztekom pripora zoper mamo in očima dveletne jeseniške deklice, ki je umrla v začetku lanskega julija, vložilo obtožnico zoper osumljenca. Očita jima surovo ravnanje in povzročitev telesnih poškodb, ki so vodile v smrt deklice. Sodišče jima je po vložitvi obtožnice podaljšalo pripor.

Danes bi se iztekel že večkrat podaljšani pripor zoper mamo umrle deklice in njenega partnerja. Podaljšanje pripora po šestih mesecih brez obtožnice ne bi bilo več mogoče, po vložitvi obtožnice pa je sodišče obdolženima lahko znova podaljšalo pripor, in sicer je to storilo zaradi ponovitvene nevarnosti.

Kot so pojasnili v uradu okrožnega državnega tožilstva v Kranju, je bila obtožnica zoper obdolžena vložena zaradi kaznivih dejanj zanemarjanja mladoletne osebe in surovega ravnanja, šestih kaznivih dejanj povzročitve lahke telesne poškodbe ter kaznivih dejanj povzročitve hude telesne poškodbe, povzročitve posebno hude telesne poškodbe in povzročitve posebno hude telesne poškodbe, ki je vodila v smrt žrtve.

Deklica dlje časa žrtev surovega ravnanja in nasilja

Že zgolj za zadnje kaznivo dejanje je po kazenskem zakoniku zagrožena do 15-letna zaporna kazen. Za povzročitev lahke telesne poškodbe je zagrožena do enoletna zaporna kazen, za povzročitev hude telesne poškodbe do petletna zaporna kazen, za surovo ravnanje ali trpinčenje mladoletne osebe pa se storilce kaznuje z zaporom do petih let.

Glede na vloženo obtožnico je bila dveletna deklica dlje časa žrtev surovega ravnanja in nasilja, o čemer naj tako oče otroka kot jeseniški center za socialno delo ne bi vedela ničesar. Deklica je po razvezi staršev živela z mamo in njenim novim partnerjem, tri starejše sestre pa so ostale pri očetu.

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin