SiolNET. Novice Črna kronika
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Lažni policist na pomurski avtocesti meril hitrost in oglobil tujca

4

termometer

Lendavski policisti so 25. oktobra nadzirali promet, a ko so zaustavili 23-letnega Romuna, je ta pojasnil, da kontrola nad njim ni potrebna, saj ga je že kontroliral policist s civilnim vozilom.

Romunski voznik je policistoma pokazal tudi plačilni nalog, ki mu ga je izdal policist zaradi prekrška. Ko sta policista pogledala plačilni nalog, sta ugotovila, da je ta ponaredek, ki pa je zelo podoben originalu plačilnega naloga, ki ga izdaja policija, so sporočili s Policijske uprave v Murski Soboti. Ker sta policista posumila, da je tujca oglobil lažni policist, sta zbrala podrobnejše informacije o postopku s "policistom", ki mu je izdal plačilni nalog. Ugotovila sta, da sta se tujec in sopotnica peljala z osebnim avtomobilom po pomurski avtocesti iz smeri Murske Sobote proti Madžarski. V bližini Turnišča ju je med vožnjo prehitel osebni avtomobil škoda octavia. Ko ju je voznik škode prehitel, se je v avtomobilu prižgala modra utripajoča luč, ki je bila vidna skozi šipo na zadnjih vratih. Ker tujec ni vedel, kaj pomeni modra luč v civilnem avtomobilu, je začel prehitevati ta avtomobil. Med prehitevanjem mu je voznik škode skozi okno pokazal rdečo luč. Romun je sklepal, da ga s civilnim avtomobilom zaustavlja policija, zato je prenehal prehitevati in avtomobilu škoda sledil do izvoza Turnišče. V krožišču pri izvozu Turnišče je iz vozila stopil moški, ki je bil oblečen v anorak z napisom Policija. Od tujca je zahteval vpogled v njegove dokumente in mu v angleškem jeziku ukazal, naj mu sledi do bližnjega bencinskega servisa v Turnišču. Na bencinskem servisu je tujca seznanil, da je storil prekršek, saj je prekoračil dovoljeno hitrost. Vozil naj bi 146 kilometrov na uro, čeprav je hitrost na tem delu avtoceste omejena na 110 kilometrov na uro.

Pojasnil mu je še, da je za opisani prekršek predpisana globa v znesku 200 evrov, ki jo mora poravnati na Policijski postaji v Lendavi, če pa želi, lahko plača tudi na kraju samem. V tem primeru znaša globa le sto evrov. Tujec se je strinjal, da plača globo na kraju prekrška, ker pa je imel pri sebi le 70 evrov, mu je "policist" ponudil tudi "popust" in mu za plačano kazen izdal ponarejeni plačilni nalog. Dodaten "popust" je vpisal tudi v plačilnem nalogu. Še isti večer so prometni policisti na avtocesti v bližini Turnišča izsledili iskano vozilo. Lažni policist je vozil neposredno za avtomobilom s tujimi registrskimi tablicami. Policisti so voznika avtomobila škoda octavia zaustavili in ugotovili, da je avtomobil vozil 29-letni domačin, ki stalno stanuje na območju UE Murska Sobota. Pri vizualnem pregledu osebnega avtomobila škoda octavia sta policista opazila, da ima avtomobil na sprednjem vetrobranskem steklu od znotraj nameščen videosistem – kamero, na sredini armaturne plošče pa snemalno napravo s predvajalnikom. Na zadnji strani vozila v notranjosti za zadnjimi sedeži je bila nameščena modra utripajoča luč, ki je bila prekrita s kapo črne barve. Na kapo je bila privezana vrvica, ki je vodila k voznikovemu sedežu.

Zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja izdajanja za uradno osebo in zaradi ponarejanja listin je bila osumljencu odvzeta prostost. Na podlagi pisne odredbe sodišča je bila opravljena hišna preiskava. Med preiskavo so policisti našli in zasegli: - dva ponarejena plačilna naloga, - radijsko postajo, - anorak z napisom Policija, - denar (bankovce, kovance), - snemalnik/predvajalnik z vgrajenim ekranom, - kamero z nosilcem in povezovalnim kablom, - črno zimsko kapo z nameščeno vrvico bele barve, - loparček z napisom STOP, - policijsko kapo s ščitkom, - našitek modre barve z napisom Policija, - natisnjen zemljevid vzhodnega dela Slovenije, - računalnike, računalniško opremo, - svetilko.

Lažnega policista bodo lendavski policisti zaradi izdajanja za uradno osebo in ponarejanja listin kazensko ovadili, so še sporočili s PU Murska Sobota.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin