Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
9. 12. 2015,
12.01

Osveženo pred

5 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Sazas kriminalistična preiskava Matjaž Zupan

Sreda, 9. 12. 2015, 12.01

5 let, 3 mesece

Kriminalisti na Sazasu, pri njegovem "administratorju" in Matjažu Zupanu (foto in video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Na sedežu Sazasa v Trzinu in še petih lokacijah v Sloveniji so potekale kriminalistične preiskave. Policija preiskuje sum zlorabe položaja in pranja denarja. Nihče od preiskovanih ni bil pridržan.

Kriminalisti in policisti Policijske uprave Ljubljana so od šeste ure zjutraj pa do poznih večernih ur na območju ljubljanske, kranjske in celjske policijske uprave na podlagi sodne odredbe opravljali hišne preiskave stanovanjskih prostorov in poslovnih prostorov gospodarskih družb na šestih lokacijah.

Preiskave so med drugim potekale na sedežu Sazasa v Trzinu in na domačem naslovu predsednika združenja Matjaža Zupana. Kriminalisti so se oglasili tudi v podjetju Stroka produkt iz Radelj ob Dravi, ki za Sazas vodi poslovanje (za stroške Sazas nameni okrog tri milijone evrov letno).

Denar do vidnih članov Sazasa? Sazas naj bi preko nakazil podjetju Stroka produkt prelival denar do posameznih vidnih članov združenja. Po informacijah POP TV naj bi bili med njimi tudi Matjaž Zupan, Tomaž Grubar, Tinkara Kovač in Barbara Predin Lapajne, soproga Zorana Predina. Zakaj so jim sploh plačevali, Stroka nikoli ni razkrila, to pa sedaj preiskuje policija, je še poročala televizija.

Tinkara Kovač nam je sporočila, da so navedbe Pop TV neresnične. "Nikoli nisem bila vidnejši član združenja Sazas. Nikoli nisem sodelovala s podjetjem Stroka produkt, ne osebno ne kot zakonita zastopnica Sindikata glasbenikov Slovenije, kakor tudi ne z nobeno od svojih oblik opravljanja dejavnosti, in sicer Zavodom za kulturne dejavnosti, Društvom Vilenica in Tinkara Kovač s. p.," je še zapisala. Dodala je, da pričakuje opravičilo televizije.

Brez pridržanih Policija preiskuje sum zlorabe položaja in pranja denarja. Kriminalisti sumijo, da so osumljenci zlorabili svoj položaj pri opravljanju gospodarske dejavnosti. Pridržan ni nihče, zatrjujejo na policijski upravi.

Sazasov odvetnik o preiskavah ne ve nič Matjaž Zupan se na naše klice ne oglaša.

Združenje Sazas v sodnih postopkih sicer zastopa odvetniška pisarna Sluga. Brane Sluga nam je v telefonskem pogovoru dopoldne dejal, da o preiskavah ne ve nič. Pojasnil nam je, da Sazas zastopa njegov sin David Sluga, ki pa naj bi bil v času pogovora na obravnavi na sodišču in tako nedosegljiv.

Kriminalisti so konec lanskega leta na tožilstvo sicer že podali kazensko ovadbo za tri kazniva dejanja s področja zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti zoper več oseb, ki naj bi bila storjena v letih 2009 in 2010.

Ne spreglejte