Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
16. 12. 2014,
8.33

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

škoda

Torek, 16. 12. 2014, 8.33

7 let, 12 mesecev

Jeseniški bolnišnici povzročili škodo v višini 1,4 milijona evrov (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Kriminalisti ovadili več oseb zaradi velike premoženjske škode, ki so jo v zadnjih letih z nepravilnostmi pri poslovanju povzročili gorenjskemu zdravstvenemu zavodu.

Kriminalisti v kranjskem sektorju kriminalistične policije so zaradi zlorabe položaja kazensko ovadili več odgovornih oseb iz storitvenega podjetja in iz gorenjskega zdravstvenega zavoda ter eno pravno osebo, ki so javnemu zavodu v zadnjih nekaj letih z nepravilnostmi pri poslovanju povzročile veliko premoženjsko škodo. Kot poroča STA gre po neuradnih informacijah za Splošno bolnišnico Jesenice od vodstvom bivšega direktorja Igorja Horvata, ki ga je svet zavoda spomladi letos razrešil zaradi malomarnega opravljanja dolžnosti, med glavnimi očitki pa je bilo tudi poslovanje s podjetjem ISS.

Horvat je za STA znova poudaril, da je kot direktor jeseniške bolnišnice deloval zakonito in transparentno, v korist zavoda in zaposlenih. "To bom tudi dokazal," je prepričan Horvat, ki meni, da gre v celotni zgodbi za konstrukt oziroma izgovor za njegovo razrešitev.

V preiskavi so kriminalisti ugotovili, da so v javnem zavodu, zato da bi v favoriziranem storitvenem podjetju pridobili protipravno korist, pred nekaj leti zanj najprej priredili javni razpis za posel, potem pa mu do prve polovice leta 2014 na podlagi tega posla plačevali neustrezne račune, so sporočili s PU Kranj.

Zaračunavali tudi neobstoječe oziroma neizvedene storitve Ob tem so pojasnili, da so bili računi neustrezni zato, ker je storitveno podjetje zavodu zaračunavalo tudi neobstoječe oziroma neizvedene storitve, s čimer je bil zavod oškodovan za približno 1,4 milijona evrov, storitveno podjetje pa je za isti znesek pridobilo protipravno premoženjsko korist, zaradi česar je prav tako kazensko odgovorno.

Kriminalisti so ugotovili še, da so odgovorne osebe v favoriziranem storitvenem podjetju že pri sklepanju spornega posla vedele, da do naročnika ne bodo mogle izpolniti vseh pogodbenih obveznosti in jih tudi niso, kljub temu pa so zavodu izstavljale račune, katerih zneski so presegali vrednost dejansko opravljenih storitev v zavodu in dobavljenega materiala zavodu.

Ne spreglejte