Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
31. 8. 2015,
15.51

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Zorica Škrbić Janko Jamnik Tomaž Lovše Dnevnik Ivan Radan

Ponedeljek, 31. 8. 2015, 15.51

5 let, 8 mesecev

Domnevni krvniki Škrbićeve se pogajajo, Nović umora ne priznava, Radan pa toži UKC

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Ta teden se na okrožnem sodišču začenjata sojenji za dve nasilni smrti, na delovnem in socialnem sodišču bomo videli osumljenega zdravnika Ivana Radana, na pravdnem oddelku pa Tomaža Lovšeta.

V sredo se bo o svoji krivdi oziroma po vsej verjetnosti svoji nedolžnosti na predobravnavnem naroku izrekel Milko Nović, ki je obtožen umora direktorja Kemijskega inštituta Janka Jamnika.

Nović krivde ne bo priznal Obtožnica zoper 59-letnika je bila vložena 16. junija, tožilstvo pa je prepričano, da je prav Nović tisti, ki je decembra lani na parkirišču restavracije na Viču, kjer je imel Kemijski inštitut prednovoletno zabavo, dvakrat v glavo ustrelil Janka Jamnika.

Novića nihče ni videl, obramba oziroma njegov zagovornik Jože Hribernik pa je nad obtožnico zgrožen in trdi, da tožilstvo nima pravega storilca. Med preiskavo so ugotovili, da so sledi streljanja oziroma delcev, ki so jih našli na laseh, rokah in plašču Milka Novića, dovolj trden dokaz, da je prav on storilec, medtem ko je obramba pridobila drugo izvedensko mnenje, ki pravi ravno nasprotno. Nović je sicer tudi ljubiteljski strelec, motiv za dejanje pa naj bi bila izgube službe leta 2009.

Četverica osumljenih smrti Zorice Škrbić se pogaja Domnevni krvniki 32-letne Zorice Škrbić bi morali na zatožno klop sesti že prejšnji teden, a ker naj bi obstajal možnost, da obdolženci v zameno za "dobro" ponudbo tožilstva priznajo krivdo, je predobravnavni narok za prva dva od četverice obdolžencev razpisan za petek.

Tožilstvo trojici – Željku Petroviću, Blagoju Sazdovu in Milanu Trivkoviću – očita ugrabitev in povzročitev posebno hude telesne poškodbe s smrtnim izidom, kar naj bi naredili v sostorilstvu kot organizirana kriminalna združba. In medtem ko je trojica v priporu, se bo s prostosti branil Senad Livadić, ki mu obtožnica očita pomoč pri kaznivem dejanju.

Ker so pogajanja tajna, podrobnosti nismo izvedeli, dejstvo pa je, da je za ugrabitev zagrožena kazen od enega do deset let zapora, za povzročitev posebno hude telesne poškodbe pa od tri do 15 let zapora.

Naj spomnimo, da so 32-letno Zorico Škrbić, sicer dolgoletno partnerico Dejana Vidmarja, obsojenega za rop banke SKB, v središču Ljubljane ugrabili junija lani. V okolici Ljubljane so jo več ur mučili, nato pa jo, sicer še živo, odvrgli v bližini Podpeči.

Zaradi posledic poškodb je umrla še pred prihodom reševalcev. Motiv za kruto dejanje naj bi bil ravno denar iz ukradenih sefov; od pokojne so želeli izsiliti, da bi jim povedala, kje je skrit.

Zdravnik Radan toži UKC S forenzičnega oddelka psihiatrije v Mariboru bo v spremstvu pravosodnih policistov na ljubljansko delovno in socialno sodišče v sredo prišel tudi zdravnik Ivan Radan, osumljen 24 kaznivih dejanj, med tem najmanj sedmih umorov.

Zaradi po njegovem mnenju nezakonite odpovedi januarja letos namreč toži svojega nekdanjega delodajalca Univerzitetni klinični center Ljubljana. Sodna preiskava zoper Radana, ta je v priporu, sicer še traja.

Lovše s tožbo nad Dnevnik Za petek je razpisano tudi sojenje v pravdi, ko nekdanji lastnik Diner Club SLO Tomaž Lovše za 50 tisoč evrov toži časopisno hišo Dnevnik. Dnevnik je namreč razkril vsebino prisluhov, ki so jih kriminalisti v pridobili v okviru preiskave Lovšeta.

Okrajno sodišče je z začasno odredbo prepovedalo nadaljnje razkrivanje vsebine prisluhov, Lovše pa je vložil odškodninsko tožbo zaradi domnevno nedopustnega posega v zasebnost in osebnostne pravice.

Ne spreglejte