SiolNET. Novice Črna kronika
3,09

termometer

  • Messenger
  • Messenger

36-letnik iz Zaloga: Nisem ubil svoje mame

3,09

termometer

Grega Ducman
Osumljenec je po tragičnem dejanju pobegnil s kraja dogodka. Kmalu zatem so ga policisti izsledili v bližini in mu odvzeli prostost. Foto: instagram

Na celjskem okrožnem sodišču je danes potekal predobravnavni narok za 36-letnega Gregorja Ducmana, ki mu tožilstvo očita umor matere na zahrbten in grozovit način ter poskus umora očeta marca letos v Zalogu pri Šempetru. Ducman očitanih kaznivih dejanj ne priznava. Sojenje se bo tako začelo 14. decembra.

Kot je povedala tožilka Marija Sladič, je Ducman s 36-centimetrskim nožem napadel svojo mater ter ji v predelu glave in prsnega koša zadal več vbodlin, kar je povzročilo njeno smrt. Po mnenju tožilke je Ducman materi pred smrtjo povzročil neizmeren strah in hude poškodbe.

Po besedah Sladičeve je Ducman poskušal umoriti tudi svojega očeta, ko je prišel rešit ženo. Tudi očetu je Ducman zadal številne ureznine, ko mu je oče poskušal odvzeti nož. Očetu se je uspelo rešiti s pobegom k sosedom.

Priče in izvedenci

Ducmanova zagovornica po uradni dolžnosti Rosvita Gabrilo je predlagala zaslišanje več prič in izvedencev psihiatrične stroke zaradi nasprotujočih si izvedenskih mnenj o Ducmanovi prištevnosti v času umora.

Tožilstvo je predloge zagovornice podprlo.

Po dejanju pobegnil

Po do zdaj zbranih obvestilih naj bi Ducman, ki sicer ni živel skupaj s starši, noč pred umorom prespal pri njiju ter v jutranjih urah, za zdaj še iz neznanega razloga, do smrti zabodel mamo in z nožem poškodoval tudi očeta. Mati je na kraju dogodka zaradi poškodb umrla, očeta so z reševalnim vozilom odpeljali v bolnišnico, kjer je ostal na zdravljenju, vendar ni bil v smrtni nevarnosti.

Osumljenec je po tragičnem dejanju pobegnil s kraja dogodka. Kmalu zatem so ga policisti izsledili v bližini in mu odvzeli prostost. Preiskovalni sodnik mu je po zaslišanju zaradi ponovitvene nevarnostni odredil pripor.

Silvo Drevenšek Novice Pričala mati obtoženega za trojni umor v Gerečji vasi: Alkohol je bil prisoten #video Policija Novice Postojna: 24-letnega osumljenca priprli in ga odvedli na zaslišanje

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin