Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
25. 9. 2020,
6.48

Osveženo pred

3 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,47

Natisni članek

Los Angeles Lakers Denver Nuggets NBA

Petek, 25. 9. 2020, 6.48

3 leta, 7 mesecev

LIGA NBA, 24. SEPTEMBER

Lakersi prišli do prve zaključne žoge, ena lepših potez Murrayja #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,47
LeBron James | Denver ali LA Lakers? | Foto Gulliver/Getty Images

Denver ali LA Lakers?

Foto: Gulliver/Getty Images

V noči na petek sta se v Orlandu na četrti tekmi finala pomerila Denver Nuggets in Los Angeles Lakers. Na koncu so bili boljši Lakers, ki so četrto tekmo dobili z izidom 114:108 in v zmagah vodijo s 3:1. Do uvrstitve v veliki finale jih loči le še ena zmaga.

LA Lakers so tekmo praktično nadzorovali od prvega sodnikovega piska. Med drugim jim je spelo zaustaviti Nikolo Jokića. Denver se je med tekmo celo uspel priključiti, a rezultatski preobrat jim ni uspel.

Za jezernike je 34 točk dosegel Anthony Davis, 26 pa jih je dodal LeBron James. Pri poražencih se je najbolj izkazal Jamal Murray, ki se je ustavil pri 32 točkah. Drugi strelec za Nuggets je bil Jerami Grant s 17 točkami, medtem ko jih je prvi zvezdnik moštva, Nikola Jokić, dosegel 16. Slovenskega košarkarja Vlatka Čančarja ni v ekipi za končnico pri Denverju.

"Na splošno smo igrali dobro. Še vedno moramo popraviti nekaj stvari, če želimo končati to zgodbo," je po tekmi povedal Anthony Davis.

Michael Malone, trener Denverja. | Foto: Reuters Michael Malone, trener Denverja. Foto: Reuters Michael Malone kritičen do svojih igralcev

Na četrti tekmi je bil odločilen predvsem skok v napadu. Lakers so v tem elementu ujeli 12 žog, Denver šest manj, razlika v točkah iz drugih priložnosti v napadu pa je bila kar 25:6 v korist moštva iz Los Angelesa. Na slabo obrambo je po tekmi opozoril tudi Michael Malone, trener Denver Nuggets. "To je finale zahodne konference. Če nekdo ne more pomagati v obrambi, potem si morda ne zaslužiš biti na igrišču," je bil kritičen prvi trener Denverja.

Velja omeniti, da je Denver doslej že dvakrat v seriji zaostajal s 1:3, a se uspel vrniti tako proti Utah Jazz v prvem krogu kot proti Los Angeles Clippers v konferenčnem polfinalu.

Ena najlepših potez letošnje končnice

Po mnenju mnogih je Jamal Murray, košarkar Deneverja, poskrbel za eno najlepših potez letošnje končnice lige NBA. Murray je ob koncu polčasa šel v prodor pod koš in spektakularno preigral LeBrona Jamesa in Dwighta Howarda. Mnogi so to potezo primerjali z legendarnim Michaelom Jordanom. "Delali smo preveč napak. Moramo igrati bolje," je po porazu povedal Jamal Murray.

Goran Dragić | Foto: Getty Images Foto: Getty Images Goran Dragić in Miami znova na delu v soboto ponoči

Peta tekma finala zahodne konference bo na sporedu v nedeljo ob 3. uri. V soboto ob 2.30 pa morebiti odločilna tekma čaka tudi košarkarje Miami Heat, ki se bodo v peti tekmi finala vzhodne konference pomerili z Boston Celtics. Slovenski košarkar Goran Dragić in soigralci v zmagah prav tako vodijo s 3:1.

Liga NBA, finale zahodne konference:

Denver Nuggets : Los Angeles Lakers 108:114 /1:3/

// – izid v zmagah, igrajo na štiri zmage

Preberite še:

Goran Dragić
Sportal Dragić na vratih raja: Ni še konec
Goran Dragić
Sportal Dragić na pragu uspeha klubske kariere
Ne spreglejte