SiolNET. Dom Vrt in okolica
6,45

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Uspešnica na Facebooku: najgrše hrvaške hiše

6,45

termometer

Grde hiše
Foto: Facebook

Te dni se Hrvati na Facebooku zabavajo z objavljanjem grdih hiš svojih sonarodnjakov.

Pred le nekaj dnevi je na Facebooku nastala stran Grde hrvaške hiše (Ugly Croatian Houses), ki je v kratkem času nabrala več tisoč članov, ti pa so se zabavali z objavljanjem fotografij hiš, za katere menijo, da so grde. Na fotografijah so kičaste vile, hiše, ki so nastajale z dograjevanjem, in hiše, ki v svoji okolici slovijo po nenavadni dekoraciji.

To ni cerkev, ampak stanovanjska hiša v Osijeku. To ni cerkev, ampak stanovanjska hiša v Osijeku. Foto: Facebook

Nekatere objavljene fotografije so zanetile razburljive razprave o estetiki. Tako je na primer ob fotografiji hiše iz Virovitice, ki je okrašena z avtomobilskimi platišči, zapis, naj se nikar ne norčujejo iz hiš drugih.

Z avtomobilskimi platišči okrašena hiša v Virovitici Z avtomobilskimi platišči okrašena hiša v Virovitici Foto: Facebook

"Sploh ne veste, kako ponosen in zadovoljen je človek, ki živi v tej hiši, ker je hišo uredil tako, da mu je všeč. Njega prav nič ne zanima, kje živite vi, in se ne norčuje iz vaših hiš. Naredil je le nekaj, kar ga je veselilo," je zapisano v enem od komentarjev.

Zakleti grad in graščina za Trnjulčico Zakleti grad in graščina za Trnjulčico Foto: Facebook

Veliko odzivov je tudi na hišo z Miki Miško, ki stoji v Crljeniku pri Zadru. Lastnik hiše je na ograji objavil celo pesem o hiši, o tem, kako jo je okrasil s pandami, Mikijem Miško in sliko Marije. Zgradil je stolp s štirimi raznobarvnimi kroglami, za vsako raso po eno. Kot je zapisano v pesmi: "Bela, črna, rumena in rdeča, vsako raso ima Nico rad."

Hiša ljubitelja živalskih likov v okolici Zadra Hiša ljubitelja živalskih likov v okolici Zadra Foto: Facebook

Izvirna stran Grde hrvaške hiše je medtem izginila oziroma je bila iz neznanih razlogov izbrisana, a je takoj vzniknila nova. Tako se zabava za Hrvate in z njimi tudi vse njihove nekdaj bratske države nadaljuje.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 39
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin