SiolNET. Dom Prenova in gradnja
2,26

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Odprte hiše Slovenije

Oglejte si najbolj fascinantne slovenske hiše #foto

2,26

termometer

Odprte hiše Slovenije
Stanovanjska soseska Zeleni gaj na Brdu; MultiPlan arhitekti, 2014 Foto: Miran Kambič

V začetku aprila se vrača festival Odprte hiše Slovenije, že ta teden pa si boste lahko primere kakovostne gradnje, nepremičnin in arhitekture ogledali v ljubljanskem parku Tivoli.

Priljubljeni festival Odprte hiše Slovenije (OHS) poteka vse od leta 2010, v tem času pa so imeli obiskovalci - ogledi so odprti za vsakogar - možnost izkusiti že več kot 630 kakovostnih objektov in krajinskih ureditev v Sloveniji.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

As they say: “A Sunday well spent brings a week of content.” Have a nice one✨ On photo: @vila_mravljevi Architects: Iztok Vodušek, Marko Doleček, Igor Kozlar Photo by Nina Kurnik More on: http://www.openhouseslovenia.org/objekt/vila-mravljevi/ ———————————————————— #architecture #interiordesign #interior_magasinet #interiorandliving #interiorinstagram #fireplace #fireplacedesign #arhitektura #vilamravljevi #art #architect #archdaily #architecturelovers #architecture_best #architecture_hunter #architecturephotography #igslovenia #visitljubljana #slovenia #branik #novagorica #ignovagorica #openhouse #openhouseslovenia #odprtehiseslovenije #openhouseworldwide

A post shared by OHS - Open House Slovenia (@odprtehiseslovenije) on

Letošnji festival, ki bo trajal od 5. do 7. aprila, bo tako že deseti po vrsti, ob tem jubileju pa bo med 15. marcem in 15. majem v Jakopičevem sprehajališču v Tivoliju na ogled izbor najbolj kakovostnih projektov, ki so bili vključeni v program OHS.

Vrtec Pedenjped, 2018; Maja Ivanič, Anja Planišček in Andraž Intihar Vrtec Pedenjped, 2018; Maja Ivanič, Anja Planišček in Andraž Intihar Foto: Miran Kambič

Razstava nosi naslov Arhitektura v družbi - Družba v arhitekturi, tema pa naslavlja dinamiko odnosa med prostorom in človekom, pojasnjujejo organizatorji. "Skozi zgodovino sta se arhitektura in družba vedno znova odsevali druga v drugi. Zato je prostor ogledalo, ki jasno zrcali duha trenutne družbe," so povedali in dodali: "Presek najboljših projektov po desetih izvedbah festivala OHS nakazuje subtilne družbene in prostorske spremembe, ki smo jim bili priča v zadnjem obdobju."

Drevesna opazovalnica; Atelje Ostan Pavlin, 2015 Drevesna opazovalnica; Atelje Ostan Pavlin, 2015 Foto: Aleksander S. Ostan

Poleg izbranih objektov bodo na ogled tudi grafične interpretacije posameznih projektov, ki so nastale v okviru delavnice Razumeti arhitekturo, grafike so pripravili študenti in študentke Fakultete za arhitekturo ter Oddelka za krajinsko arhitekturo Biotehniške fakultete v Ljubljani ter Oddelek za arhitekturo Fakultete za gradbeništvo, prometno inženirstvo in arhitekturo v Mariboru.

Med samo razstavo bo potekalo javno glasovanje za najboljši projekt, za svojega favorita bo mogoče glasovati na Instagramu in Facebooku.

Nekaj primerov, kaj smo si na Odprtih hišah Slovenije ogledali v preteklih letih:

Odprte hiše Slovenije Dom Prenova ljubljanske podstrehe: nekoč prostor za služkinje, zdaj sodoben lesen dom #foto Dom Mansardno stanovanje v središču Ljubljane, ki je nastalo iz dotrajanega podstrešja Dom Stanovanje v ljubljanski vili, kjer pozabite na zunanji svet

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 4
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin