Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
11. 3. 2019,
12.16

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,26

Natisni članek

razstava Odprte hiše Slovenije

Ponedeljek, 11. 3. 2019, 12.16

5 let, 1 mesec

Odprte hiše Slovenije

Oglejte si najbolj fascinantne slovenske hiše #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,26
Odprte hiše Slovenije | Stanovanjska soseska Zeleni gaj na Brdu; MultiPlan arhitekti, 2014 | Foto Miran Kambič

Stanovanjska soseska Zeleni gaj na Brdu; MultiPlan arhitekti, 2014

Foto: Miran Kambič

V začetku aprila se vrača festival Odprte hiše Slovenije, že ta teden pa si boste lahko primere kakovostne gradnje, nepremičnin in arhitekture ogledali v ljubljanskem parku Tivoli.

Priljubljeni festival Odprte hiše Slovenije (OHS) poteka vse od leta 2010, v tem času pa so imeli obiskovalci - ogledi so odprti za vsakogar - možnost izkusiti že več kot 630 kakovostnih objektov in krajinskih ureditev v Sloveniji.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

As they say: “A Sunday well spent brings a week of content.” Have a nice one✨ On photo: @vila_mravljevi Architects: Iztok Vodušek, Marko Doleček, Igor Kozlar Photo by Nina Kurnik More on: http://www.openhouseslovenia.org/objekt/vila-mravljevi/ ———————————————————— #architecture #interiordesign #interior_magasinet #interiorandliving #interiorinstagram #fireplace #fireplacedesign #arhitektura #vilamravljevi #art #architect #archdaily #architecturelovers #architecture_best #architecture_hunter #architecturephotography #igslovenia #visitljubljana #slovenia #branik #novagorica #ignovagorica #openhouse #openhouseslovenia #odprtehiseslovenije #openhouseworldwide

A post shared by OHS - Open House Slovenia (@odprtehiseslovenije) on

Letošnji festival, ki bo trajal od 5. do 7. aprila, bo tako že deseti po vrsti, ob tem jubileju pa bo med 15. marcem in 15. majem v Jakopičevem sprehajališču v Tivoliju na ogled izbor najbolj kakovostnih projektov, ki so bili vključeni v program OHS.

Vrtec Pedenjped, 2018; Maja Ivanič, Anja Planišček in Andraž Intihar | Foto: Miran Kambič Vrtec Pedenjped, 2018; Maja Ivanič, Anja Planišček in Andraž Intihar Foto: Miran Kambič

Razstava nosi naslov Arhitektura v družbi - Družba v arhitekturi, tema pa naslavlja dinamiko odnosa med prostorom in človekom, pojasnjujejo organizatorji. "Skozi zgodovino sta se arhitektura in družba vedno znova odsevali druga v drugi. Zato je prostor ogledalo, ki jasno zrcali duha trenutne družbe," so povedali in dodali: "Presek najboljših projektov po desetih izvedbah festivala OHS nakazuje subtilne družbene in prostorske spremembe, ki smo jim bili priča v zadnjem obdobju."

Drevesna opazovalnica; Atelje Ostan Pavlin, 2015 | Foto: Aleksander S. Ostan Drevesna opazovalnica; Atelje Ostan Pavlin, 2015 Foto: Aleksander S. Ostan

Poleg izbranih objektov bodo na ogled tudi grafične interpretacije posameznih projektov, ki so nastale v okviru delavnice Razumeti arhitekturo, grafike so pripravili študenti in študentke Fakultete za arhitekturo ter Oddelka za krajinsko arhitekturo Biotehniške fakultete v Ljubljani ter Oddelek za arhitekturo Fakultete za gradbeništvo, prometno inženirstvo in arhitekturo v Mariboru.

Med samo razstavo bo potekalo javno glasovanje za najboljši projekt, za svojega favorita bo mogoče glasovati na Instagramu in Facebooku.

Nekaj primerov, kaj smo si na Odprtih hišah Slovenije ogledali v preteklih letih:

Odprte hiše Slovenije
Trendi Prenova ljubljanske podstrehe: nekoč prostor za služkinje, zdaj sodoben lesen dom #foto
Trendi Mansardno stanovanje v središču Ljubljane, ki je nastalo iz dotrajanega podstrešja
Trendi Stanovanje v ljubljanski vili, kjer pozabite na zunanji svet
Ne spreglejte