Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
7. 10. 2019,
7.23

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Oglasno sporočilo

Natisni članek

PR članek Baumit

Ponedeljek, 7. 10. 2019, 7.23

4 leta, 6 mesecev

Odločitev, ki zagotavlja zdrav način življenja, udobje in dolgoročne prihranke

Oglasno sporočilo
Baumit

Dom je tam, kjer se počutimo prijetno in varno. To je prostor, kjer se lahko sprostimo, odmislimo vsakodnevne tegobe in zadihamo s polnimi pljuči. Veliko je odvisno od izbora ustreznih rešitev, ki notranji prostor naredijo prijeten in zdrav. Zdravje pa je tisto, ki šteje največ.

Redno gibanje, zdrava prehrana, skrb za duševno zdravje so glavni dejavniki, ki nas ohranjajo zdrave in vitalne. Kaj pa dejavniki v stavbi? Močna nihanja vlage in temperature, slabo prezračevanje in povečana količina prašnih delcev so lahko krivi za težave dihalnega trakta, slabšo pljučno funkcijo ter bolezni srca in ožilja.

Baumit | Foto:

Temperatura in vlaga v prostoru sta pomembni

Prenizka ali previsoka vlažnost negativno vpliva na naše zdravje, prav tako temperatura v bivalnih prostorih. Idealna temperatura je okoli 21 stopinj Celzija, relativno vlažnost zraka pa od 40- do 60-odstotkov. Ne pozabite na redno in pravilno prezračevanje prostorov!

Baumit | Foto:

Najpogostejše napake pri načrtovanju novogradnje in posledice, nam je razložil mag. Miha Tomšič (Gradbeni inštitut ZRMK).

“Bioklimatsko načrtovanje moramo začeti pri sebi in svojih potrebah in največja napaka je, če novogradnje ali prenove niti ne načrtujemo. Žal pa ljudje kljub temu, še vedno v veliki meri izbirajo izvajalca samo po merilu najnižje cene”.

Fasadni sistemi Baumit zagotavljajo zdravo in prijetno bivalno okolje. Kakovostna izolacija fasade pripomore k udobni bivalni temperaturi in vlagi ter ne povzroča nastanka plesni.

Drugi pomemben steber, ki skrbi za kakovost bivanjskega udobja, tvorijo notranji ometi Baumit Klima.

Baumit | Foto:

Celovito udobje v prostoru doseženo, ko so upoštevani in med seboj usklajeni vsi pomembni stebri zdravega bivanja. Več o zdravem bivanju na baumit.si/zdravo-bivanje-ni-mit.

Zdravo bivanje ni mit. Baumit.

Naročnik oglasnega sporočila je Baumit d.o.o.

 

Ne spreglejte