SiolNET. Dom Prenova in gradnja
Vsebino omogoča Mapei d.o.o.
  • Messenger
  • Messenger

Lepila Ultralite Flex

Vsebino omogoča Mapei d.o.o.

Ultralite flex je skupno ime za že znano, a obnovljeno družino lahkih lepil za vse namene.

Mapei | Foto: Mapei d.o.o. Foto: Mapei d.o.o.

DRUŽINA LEPIL ULTRALITE FLEX

Družino lepil Ultralite Flex sestavlja edinstvenih 5 lepil:

Mapei | Foto: Mapei d.o.o. Foto: Mapei d.o.o. ULTRALITE FLEX,

 

 

 

 

 

 

 

Mapei | Foto: Mapei d.o.o. Foto: Mapei d.o.o. ULTRALITE S1 FLEX,

 

 


 

 

 

 

Mapei | Foto: Mapei d.o.o. Foto: Mapei d.o.o. ULTRALITE S2 FLEX

 

 

 

 

 

 

 

Mapei | Foto: Mapei d.o.o. Foto: Mapei d.o.o. ter hitrovezoča ULTRALITE S1 FLEX QUICK in

 

 

 


 

 

 

Mapei | Foto: Mapei d.o.o. Foto: Mapei d.o.o. ULTRALITE S2 FLEX QUICK.

 

 

 

 

 

 

 

Vsem sta skupni lažja izvedba z bistveno manj prašenja pri pripravi in manjša specifična teža, zato so vreče enakega volumna kot običajne, a težke le 15 kg, imajo pa tudi  ročaj za lažje prenašanje. Lepila so na  voljo v sivi in beli barvi.

Mapei | Foto: Mapei d.o.o. Foto: Mapei d.o.o.

PREDNOSTI

Bistvena prednost vseh je že omenjena nižja specifična teža in lahko nanašanje. Posledično je zato poraba  lepil Ultralite Flex manjša. Povedano  drugače – z vsebino 15 kg vreče je možno nalepiti enako količino/po vršino zaključne obloge kot s 25 kg  vrečo primerljivega cementnega lepila. Poleg tega pa je tudi potrebna  količina lepil Ultralite Flex bistveno manjša, kar se odraža v nižjih prevoznih (npr. 1 paleta – 50 vreč (750 kg)  Ultralite Flex, ki ga lahko pripelje tudi  manjši kombi, zadostuje za lepljenje  do 350 m² zaključne obloge v primerjavi s 50 vrečami (1250 kg) navadnega cementnega lepila), manipulativnih (lažji ročni prenos zaradi nižje teže in integriranih ročajev za prenos)  in skladiščnih stroških.

Mapei | Foto: ZA KAJ SO NAMENJENA?

Družina lepil Ultralite Flex je namenjena (odvisno od posameznega le pila) za:

  • lepljenje vseh vrst in velikosti kera mičnih ploščic, mozaikov in narav nega kamna na notranjih in zunanjih površinah;
  • za lepljenje velikoformatnih keramičnih ploščic (idealna), še posebej  tanjših, tudi na tlake z vgrajenim talnim gretjem;
  • lepljenje na fasadnih površinah (tudi na kontaktnih z vgrajeno to plotno izolacijo), tudi za večje formate keramičnih plošč zaradi izredne sposobnosti omočanja hrbtišča ploščic;
  • lepljenje na vse običajne podlage v gradbeništvu;
  • izvedbo hitrih popravil, obnov ali povsod, kjer morajo biti površine predane v uporabo v čim krajšem času (le lepila Quick); lepljenja v navtični industriji zaradi certifikata MED (le ULTRALITE S1 FLEX ).

Mapei | Foto: Mapei d.o.o. Foto: Mapei d.o.o. Še posebej pa so primerna za lepljenje keramičnih ploščic večjih formatov, ker je kremaste konsistence, ki se zelo hitro in enostavno nanaša na površine in nato popolnoma zapolni prostor med oblogo in podlago. S tem ko je ta prostor popolnoma zapolnjen z lepilom, so bistveno   zmanjšane možnosti za nastanek poškodb zaradi mehanskih obremenitev na talnih površinah ali zmr zovanja vode, ki bi se lahko zadrževala v prostih mestih na zunanjih površinah. Manjša specifična teža  bistveno pripomore pri premikanju in montaži velikoformatnih keramič nih ploščic, saj je treba lepilo nanesti tudi na njeno hrbtišče, kar tudi ni zanemarljivo.

KOMU SO NAMENJENA?

Lepila iz družine Ultralite Flex so na menjena vsem, ki polagajo keramič ne ploščice in kamen in vsem, ki se zavedajo  prednosti, ki jih nudijo specifično  lažja lepila zaradi lažjih prenosov in  enostavno mazljive mešanice. To so  visoko zmogljiva cementna lepila, ki močno presegajo minimalne zahteve za oznako C2 (po SIST EN 12004)  in visoko prilagodljiva – do razreda S2. Pomembnejše je tudi potrdilo nemškega instituta GEV, ki jim je dodelilo  oznako za zelo nizko vsebnost hlaplji vih organskih spojin (HOS), ki poleg  že omenjene nižje teže dodatno pri pomorejo k varovanju zdravja izvajalcev. Projektanti, še posebej tisti, ki se ukvarjajo s trajnostno oz. t. i. zeleno  gradnjo, pa bodo poleg naštetega veseli zelo nizkega vpliva na okolje, merjeno po metodologiji LCA, kakor  tudi možnost pridobivanja kreditnih  točk LEED.

Mapei | Foto: Mapei d.o.o. Foto: Mapei d.o.o. ZAKLJUČEK

Lepila iz družine Ultralite Flex so rezul tat najsodobnejših tehnologij in razvoja enokomponentnih cementnih lepil. Sledimo razvoju proizvodnje keramičnih ploščic, kjer so formati vedno večji ter posledično zahtevajo drugačen pristop k izvedbi. O vgradnji velikoformatnih ploščic smo obširno pisali v mnenju strokovnjaka v Svetu Mapei št. 39 (v letu 2018).     Prepričani smo, da so lepila iz družine  Ultralite Flex najboljši izbor za izvedbo najzahtevnejših del, saj so ultra lahka in prilagodljiva za vsako gradbišče.

 


 

Za dodatna pojasnila in pomoč smo  vam na voljo vsak delavnik med 8. in 16. uro na tel. št. 01/786 50 54 ali elek tronskem naslovu tehnika@mapei.si.

Mapei | Foto: Mapei d.o.o. Foto: Mapei d.o.o.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin