Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
25. 11. 2019,
15.17

Osveženo pred

2 meseca

Vsebino omogoča Spekter d.o.o.

Natisni članek

advertorial plesen Spekter Vlaga Kupibarve

Ponedeljek, 25. 11. 2019, 15.17

2 meseca

Kako sanirati plesnive stene z namenskimi preparati? #video

Vsebino omogoča Spekter d.o.o.

Imate tudi vi težave s plesnijo? Brez skrbi, premagate jih lahko z uporabo pravih zaščitnih sredstev in tudi z upoštevanjem osnovnih ukrepov, ki vam bodo pomagali, da se plesen ne bo več ponovila.

plesen stanovanje | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

Plesen na stenah je nadležen pojav, ki nam lahko zelo hitro uniči vsakdan in hkrati močno vpliva na naše zdravje, zato se je moramo lotiti temeljito in z najboljšimi razpoložljivimi sredstvi.

Trije ključni koraki v boju proti plesni

1. Očistite plesen s stene

Prvi korak pri sanaciji plesnive stene je čiščenje. S stene je treba najprej odstraniti vse sledi plesni, to lahko naredimo z namenskimi preparati. Pomembno pri tem je, da se pri delu zaščitimo in odpremo okna ter zapremo vrata prostora, tako da preprečimo sporam, da bi se razširile še po drugih prostorih.

plesen čiščenje | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

2. Razkužite in pobarvajte

V trgovini Spekter svetujejo dva ključna izdelka: preparat za uničevanje zidnih plesni BK-SaniCid in barvo BK PolProtect.

sanicid | Foto: Steno najprej razkužimo z izdelkom BK-SaniCid, ki je koncentrirano tekoče biocidno sredstvo za zaščito zidnih površin.

Delovna raztopina se pripravlja tako, da stekleničko z biocidnim izdelkom najprej dobro pretresete, potem pa ga razredčite z vodo v razmerju 1:5 (en del BK-SaniCida na pet delov vode). Površino mažete s čopičem, valjčkom ali gobico, vse dokler se premaz ne začne peniti.

kupi zdaj | Foto:

 

 

kupibarve | Foto: Naslednji dan, ko je stena že suha, lahko začnete pleskati steno. Pri tem uporabite disperzijska barvo BK PolProtect, ki je izdelana na osnovi polimerne emulzije z učinkovito zaščito proti plesni. Ima odlično pokrivno moč in paroprepustnost. Priporoča se za zaščito sten v prostorih z visoko relativno vlažnostjo zraka in tam, kjer se zaradi kondenzacije razvijajo mikroorganizmi.

Površina, na katero se nanaša barva, mora biti trdna, čista in suha, brez slabo vezanih delov, ostankov olja, maščobe in druge umazanije.

Kupi zdaj | Foto:

 


Preverite, kako zaščititi stene z izdelkoma BK-SaniCid in BK PolProtect:


V boj prosti plesni v trgovino Spekter

Vstopite v trgovino Spekter ali obiščite spletno stran kupibarve.si, kjer imajo bogato ponudbo izdelkov za pleskanje in urejanje doma. Poleg barv in emulzij za zaščito sten boste lahko kupovali tudi zaščitna oblačila, pleskarske pripomočke in celo opremo za delavnice.

Sledite jim tudi na Facebook strani. 

vlaga plesen | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

3. Preprečite nastanek nove plesni

Zelo pomembno je tudi, da odkrijete razloge za nastanek plesni v svojem domu, saj si boste samo na ta način lahko zagotovili, da se plesen ne bo ponovila.

Razlogov je lahko več:

Gradnja: sodobne gradnje imajo eno veliko težavo – nepredušnost. Energetsko učinkovita gradnja sicer poskrbi, da nam bo pozimi toplo in poleti prijetno hladno, vendar se v takšnem zatesnjenem prostoru hitro nabere vlaga. Prezračevanje je zato ključno, tudi s pomočjo dobrega prezračevalnega sistema.

Slabe navade: stanovanje je treba večkrat prezračevati in hkrati preprečiti dodaten vnos vlage v prostor. Sušenje perila v notranjosti je, na primer, ena od najpogostejših gospodinjskih napak. Veliko lahko naredimo tudi s tem, da zapiramo vrata kopalnice in kuhinje.

Postavitev pohištva: pomembno je, da omogočamo stenam, da "dihajo". To velja predvsem za zunanje stene. Če pohištva ne morete popolnoma umakniti, ga postavite nekaj centimetrov od stene – s tem bo vsaj nekoliko zadihala.

Črni petek prinaša ogromno priložnosti

spekter banner | Foto:

Izkoristite neverjetne popuste v okviru akcije Črni petek in si zagotovite vse "mojstrske" pripomočke po ugodnejši ceni.

Spremenite svoj dom v prijetno in barvito okolje, v katerem se boste dobro počutili vse dni v letu!

Za več informacij o akcijski ponudbi preverite tukaj. 

Sledite jim tudi na Facebook strani. 

 

Ne spreglejte