SiolNET. Dom Pametni dom
0,68

termometer

  • Messenger
  • Messenger

S telefonom na vrt: pet priročnih (in brezplačnih) vrtnarskih aplikacij

0,68

termometer

vrt, vrtnarjenje, pametni telefon
Foto: Thinkstock

Vrtnarjenje s pomočjo pametnega telefona? Presenečeni boste, pri čem vse vam lahko pomagajo aplikacije. Ob začetku vrtnarske sezone smo izbrali pet takšnih, ki vam bodo zagotovo v pomoč.

Gardroid - Vegetable Garden

aplikacije za vrtnarjenje

Gardroid je zelo uporabna aplikacija za načrtovanje in delo na zelenjavnem vrtu. Pove vam, kdaj je primeren čas za sejanje določene vrste zelenjave, kakšna mora biti takrat temperatura zemlje, kako globoko je treba saditi katere sadike, kakšne morajo biti razdalje med njimi in katere vrste zelenjave je dobro gojiti skupaj, katere pa se ne marajo. Z aplikacijo spremljate razvoj vrta, opominja vas, kdaj je treba zaliti katere rastline, in celo napove približen čas, kdaj boste lahko uživali v sadovih svojega dela.

Na voljo za Android


GardenAnswers Plant Identifier

aplikacije za vrtnarjenje

Aplikacij za prepoznavo rastlin, nekakšnega "Shazama za rastline", je ogromno, med najbolj priljubljenimi in izpopolnjenimi pa je aplikacija GardenAnswers. Uporaba je preprosta: rastlino fotografirate in naložite v aplikacijo, ta pa vam bo ponudila rastline, ki so najbolj podobne tisti na vaši fotografiji. Če med ponujenimi ne najdete svojega primerka, pa na pomoč priskočijo še njihovi strokovnjaki. Ob identifikaciji rastlin ima aplikacija bogato bazo informacij in odgovorov na vrtnarske težave, tudi o najpogostejših boleznih in škodljivcih, ki grozijo rastlini na vaši fotografiji.

Na voljo za Android in iOS


Plantix

aplikacije za vrtnarjenje

Plantix je aplikacija za pametne telefone, specializirana za bolezni rastlin. Deluje podobno kot zgoraj omenjena GardenAnswers, le da Plantix prek fotografij prepoznava bolezni, ki so napadle vaše zelenje. Oboleli del rastline fotografirate in sliko naložite v aplikacijo, ta pa vam ponudi seznam bolezni, katerih simptomi so podobni tistim na fotografiji. Ko najdete pravo, vam Plantix ponudi tudi rešitve težave, tako konvencionalne kot alternativne.

Na voljo za Android


MyGarden

aplikacije za vrtnarjenje

MyGarden je mobilna različica spletne strani MyGarden.org, tako imenovanega Facebooka za vrtičkarje. Gre za družbeno omrežje, prek katerega se povezujete z vrtičkarji po vsem svetu, beležite razvoj rastlin na svojem vrtu, njihove fotografije delite z drugimi, oni pa svoje z vami. Z uporabniki se lahko posvetujete o vrtnarskih zadregah, jih povprašate za nasvet ali pa s svojimi izkušnjami vi pomagate njim.

Na voljo za Android in iOS


Moon & Garden

aplikacije za vrtnarjenje

Za vse, ki se pri vrtnarjenju želite držati načel biodinamike, upoštevanja luninih men oziroma setvenega koledarja, je aplikacija Moon & Garden kot nalašč. S setvenim koledarjem v aplikaciji boste preprosto spremljali, kateri dan je glede na lunino fazo primeren za katero opravilo, aplikacija ima vgrajeno tudi vremensko napoved, z možnostjo nastavljanja opomnikov pa nikoli več ne boste pozabili, kaj je treba postoriti na vrtu.

Na voljo za Android in iOS

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 29
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin