Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
3. 10. 2022,
7.09

Osveženo pred

1 leto, 6 mesecev

Oglasno sporočilo

Natisni članek

parni čistilec Karcher čiščenje s paro čiščenje PR članek

Ponedeljek, 3. 10. 2022, 7.09

1 leto, 6 mesecev

Parni čistilniki − kaj lahko čistimo s paro?

Oglasno sporočilo

Vsi ste verjetno že kdaj slišali za neverjetno moč pare, ki jo proizvaja parni čistilec. Vendar pa se marsikdo ne odloči za njegov nakup, ker ne pozna številnih načinov njegove uporabe. Preverite, čemu ga lahko uporabite in zakaj je to naprava, brez katere si marsikdo ne predstavlja bivanja doma.

parni-cistilnik-kaj-lahko-cistimo-s-paro | Foto:

Parni čistilci so posebne naprave, ki delujejo na pritisk in vročo paro. Namenjeni so čiščenju vseh vrst površin, poleg tega pa jih lahko uporabite tudi za likanje, osvežitev oblazinjenega pohištva in še mnogo drugega – vse to zahvaljujoč svojemu delovanju!

Parni čistilec deluje podobno kot ekonom lonec. Voda se v posebnem rezervoarju segreva toliko časa, dokler ne nastane para. Ta se s pomočjo pritiska in ustreznega nastavka parnega čistilca nato usmeri v površino, ki jo želimo očistiti. Praviloma velja, da višji kot je tlak, hitreje izstopa para, s tem pa je odstranjevanje umazanije učinkovitejše.

Prednosti čiščenja s paro

Verjetno se sprašujete, zakaj bi sploh potrebovali parni čistilec, ko pa lahko vsa takšna opravila opravite tudi brez njega. Vendar pa so prednosti čiščenje s paro več kot očitne, zato je prav, da jih na tem mestu še posebej izpostavimo:

  • visoke temperature pare uničijo tudi najmanjše mikroorganizme, kot so na primer bakterije in pršice, zato je takšno čiščenje izjemno higiensko;
  • čiščenje s parnim čistilcem je veliko bolj učinkovitejše kot pri običajnih metodah;
  • za čiščenje s parnim čistilcem ne potrebujete nobenih kemičnih čistil, za katera lahko zapravite veliko denarja, poleg tega pa škodujejo tudi vašemu zdravju;
  • rokovanje s parnim čistilcem je zelo preprosto.

parni-cistilec-ciscenje-s-paro | Foto:

Parni čistilec je najbolj vsestranska naprava v vsakem gospodinjstvu

Najpomembnejša prednost parnega čistilca pa je v tem, da ga lahko uporabite praktično kjerkoli in kadarkoli v vašem gospodinjstvu. Najbolj napredni parni čistilci, ki vam jih ponuja Kärcher Center Kušljan, vam s pomočjo različnih dodatkov omogočajo številne načine uporabe.

Uporaba parnega čistilca za čiščenje tal

S parnim čistilcem lahko očistite praktično vse talne površine, od ploščic, toplega poda in vinila do laminata ali celo lakiranega parketa. Za to lahko uporabite posebne parne čistilce v obliki metle ali pa se odločite za modele, ki so podobni sesalcu, ki vam s posebnim nastavkom prav tako omogočajo učinkovito čiščenje tal.

Uporaba parnega čistilca v kuhinji

Kuhinja je bivalni prostor, v katerem se z leti nabere veliko umazanije, ki nam je na prvi pogled nevidna. V mislih imamo maščobne obloge in bakterije, ki se zaradi ostankov hrane zažirajo v kuhinjske površine, ne da bi to sploh opazili. Zato je parni čistilnik odlična naprava za:

  • čiščenje kuhinjskega pulta,
  • odstranjevanje maščobnih oblog okoli kuhalne površine,
  • čiščenje pečice,
  • odstranjevanje oblog vodnega kamna na pomivalnem koritu in armaturah,
  • čiščenje steklokeramične plošče in štedilnika.

ciscenje-s-paro-v-kuhinji | Foto:

Uporaba parnega čistilca v kopalnici

Tudi v kopalnici je parni čistilec lahko zelo uporaben. Popolnoma logično je, da se tam, kjer imamo opravka z vodo, vodni kamen nabira v večjih količinah. Zato lahko parni čistilec v kopalnici uporabite za:

  • čiščenje stenskih ploščic,
  • čiščenje fug med ploščicami,
  • čiščenje umivalnika, kadi, WC-školjke in tuš kadi,
  • odstranjevanje oblog vodnega kamna z armatur in vseh ostalih površin, ki prihajajo v stik z vodo,
  • čiščenje ogledal in drugih steklenih površin.

Uporaba parnega čistilca za čiščenje oken

Ali ste eden izmed tistih, ki vam predstavlja čiščenje oken nehvaležno opravilo? S parnim čistilcem boste vsa okna v svojem domu očistili hitro in učinkovito, zaradi posebnih nastavkov in izjemne moči pare pa bodo tudi neprijetne sledi črt postale preteklost.

Uporaba parnega čistilca za likanje

Ste si kdaj mislili, da boste s parnim čistilcem lahko tudi likali? Najbolj napredni parni čistilci so opremljeni s posebnim priključkom za likalnik, ki je pomemben element dodatne opreme parnega čistilca. Likanje je zaradi velikega rezervoarja z vodo zelo preprosto, zaradi izjemne moči pare pa hitro in učinkovito.

karcher-kusljan-ciscenje-s-paro | Foto:

Uporaba parnega čistilca za osvežitev oblazinjenega pohištva in nego tekstila

Parni čistilnik je koristna naprava tudi za čiščenje in osvežitev vsega oblazinjenega pohištva in tekstila. Izjemna moč pare bo poskrbela, da bo vaša sedežna garnitura ponovno videti kot nova, hkrati pa se boste znebili vseh neprijetnih vonjav, ki so pogosta posledica kuhanja.

Prav tako pa ga lahko uporabite tudi za nego tekstila, saj lahko z njim brez likanja zgladite gube in odstranite lase ali dlake svojih hišnih ljubljenčkov.

Uporaba parnega čistilca za razkuževanje

Vse površine, ki jih s parnim čistilcem očistite, hkrati tudi temeljito razkužite. V laboratorijih je bilo dokazano, da para uniči 99,99 odstotka vseh bakterij in drugih mikroorganizmov, za kar ne potrebujete nobenih kemikalij.

Kateri parni čistilec izbrati?

Ponudba parnih čistilcev je danes zelo pestra, zato je dobro vedeti, kakšen parni čistilec izbrati za določeno opravilo. Priznani proizvajalec parnih čistilcev Kärcher vam ponuja različne linije parnih čistilcev: SC 1, SC 2, SC 3, SC 4 in SC 5.

Posamezne linije se med seboj razlikujejo v maksimalnem tlaku, regulaciji intenzitete pare in dodatnih funkcijah oziroma v dodatni opremi. Vsaka od njih pa vam nudi modele parnih čistilcev v kompaktni obliki, v obliki sesalca in parni čistilec v obliki metle.

Posebej pa velja izpostaviti večkrat nagrajeni liniji SC 3 in SC 4.

Parni čistilec Kärcher SC 4  

  • Parni čistilec Kärcher SC 4 EasyFix: omogoča regulacijo intenzitete pare v dveh stopnjah, s čimer se prilagaja stopnji umazanije in površini. Linija SC 4 EasyFix ima tudi priključek za parni likalnik.
  • Parni čistilec Kärcher SC 4 Deluxe EasyFix: za razliko od linije EasyFix ima Delux EasyFix 3-stopenjsko regulacijo intenzitete pare ter snemljiv rezervoar, kar vam omogoča čiščenje brez prekinitev. Poleg tega je ta linija opremljena tudi z LED-osvetljenim obročem za prikaz delovanja in ter prostorom za shranjevanje dodatkov.

Parni čistilec Kärcher SC 3

  • Parni čistilec Kärcher SC 3 Easy Fix: se segreje le v 30 sekundah, rezervoar z vodo s stalnim polnjenjem pa vam omogoča čiščenje brez prekinitev. Linija EasyFix ponuja dve stopnji regulacije intenzitete pare.
  • Parni čistilec Kärcher SC 3 Deluxe EasyFix: del Deluxe linije in vam omogoča 2-stopenjsko regulacijo intenzitete pare, vsebuje pa tudi vgrajeno kartušo za odstranjevanje vodnega kamna. Deluxe linijo tudi pri tem modelu odlikuje LED-osvetljeni obroč za prikaz delovanja.
  • Parni čistilec Kärcher SC 3 Upright Easy Fix: je pokončna verzija linije SC 3. Parna metla s pomočjo 3-stopenjske regulacije količine pare omogoča učinkovito čiščenje vseh talnih površin.

Vsestranska uporabnost parnega čistilca je v največji meri odvisna od izbranega modela. Zato se vanj splača vložiti nekoliko več denarja in dobili boste svojega najboljšega hišnega asistenta.

Če se odločite za nakup parnega čistilca Kärcher, za njegovo brezhibno delovanje poskrbi servis Kärcher, zato vas nikoli ne bo pustil na cedilu.

Naročnik oglasnega sporočila je Kärcher Center Kušljan.

Ne spreglejte