Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
21. 12. 2021,
12.30

Osveženo pred

2 leti, 3 mesece

Oglasno sporočilo

Natisni članek

pisarna hrbtenica pisarniški stoli stol PR članek

Torek, 21. 12. 2021, 12.30

2 leti, 3 mesece

Pisarniški stoli

Najboljši ergonomski direktorski pisarniški stoli

Oglasno sporočilo

Pisarniški stoli so ključen del pisarniške opreme, a ob nakupu dobijo le malo pozornosti. Pri ergonomskem opremljanju pisarne, tudi domače, ne gre le za nakup udobnega sedeža - pomembno je izbrati pravega. Dolgotrajno sedenje, neprilagojena delovna mesta in slabo zasnovano sedišče zaposlenega izpostavijo obremenitvam ter poškodbam. Med najpogostejšimi poškodbami, ki so posledica slabe drže in ponavljanja gibov, so mišične skeletne motnje.

Z vlaganjem v ergonomsko zasnovano pisarno, kamor sodi tudi nakup najboljših pisarniških stolov, se dejavniki tveganja za poškodbe zmanjšajo. Ergonomski pisarniški stoli sporočajo, da zaposlenim ni treba izbirati med storilnostjo in zdravjem. Naložba v ergonomsko oblikovane pisarne in izbira najboljših pisarniških stolov dokazuje, da je podjetje zavezano varnosti ter zdravju zaposlenih.

To okrepi varnostno kulturo na delovnem mestu in poveča zadovoljstvo, produktivnost, zagotovi boljše uspehe ter učinkovitejši delovni proces.

Udobni_pisarniški_stoli1 | Foto:

Ergonomska ureditev pisarne se začne s pravilno izbiro ergonomskega pisarniškega stola

Ergonomija je veda prilagajanja delovnega mesta zaposlenemu. Njen namen je izboljšati udobje (zdravje) posameznika na delovnem mestu, njegovo produktivnost ter preprečevanje nezgod. Največkrat se uporablja pri oblikovanju naprav ali pohištva, kot so direktorski pisarniški stoli.

Cilj vsakega direktorja bi morala biti vzpostavitev zdravega delovnega prostora, saj učinki slabo zastavljene pisarne sprva niso opazni. Sčasoma pa lahko slabo pohištvo ter neudobni stoli zaposlenim povzročajo mnoge neprijetnosti. Vas zanima, kaj so 3 najpomembnejše stvari, na katere morate pri opremljanju ergonomske pisarne?

  • Ergonomska pisalna miza oziroma prilagodljiva miza

Pisalna miza je poleg pisarniškega stola ključna za udobje na delovnem mestu. Pri izbiri pisalne mize ni pomembno le to, da ustreza posamezni industriji. Za enostaven potek dela je namreč ključna njena višina, ki se mora za primeren položaj telesa skladati s stolom.

Vse več posameznikov se odloča za izbiro stoječih miz oziroma prilagodljivih miz. Te se brez težav spremenijo iz stoječe v navadno mizo in obratno. Tako v vsakdan zaposleni vnesejo nekoliko več gibanja.

  • Ergonomsko stojalo z vgrajenim korektorjem za pravilnejšo držo za prenosnik ali računalnik

Ergonomske mize in direktorski pisarniški stoli pripomorejo k ergonomski ureditvi pisarne ter sproščenemu, zadovoljnemu delovnemu mestu. Veliko pisarn gre še korak dlje in za popolnoma brezskrbno delovno okolje zagotovi še ergonomska stojala za računalnike in prenosnike z vgrajenim korektorjem za pravilnejšo držo.

Ti imajo možnost spreminjanja naklona pri uporabi tipkovnice, naslon za dlani pa zagotavlja vzravnano držo. Vgrajeni korektor za pravilno držo ter ergonomski pisarniški stoli poskrbijo za optimalen položaj hrbtenice z zdravstvenega in ergonomskega vidika.

stojalo-za-prenosnik-ostale-pametne-naprave-vecji-manjsi-naslon-min-scaled | Foto:

  • Ergonomski pisarniški stoli

Najboljši moderni pisarniški stoli niso le udobni, temveč so podprti s številnimi funkcijami, ki posamezniku pomagajo pri zdravem, pravilnem sedenju. Ustrezni materiali in mnoge možnosti prilagajanja stola zagotavljajo pravočasno odvajanje toplote ter se popolno prileganje telesu - od rok, nog, vse do hrbtenice in vratu.

ergos-pisarniski-stol-standard | Foto:

 

Funkcionalno najbolj dovršeni Ergonomski pisarniški stoli Ergos

V podjetju Ergonomske rešitve d.o.o. se zavedamo pomembnosti ergonomske ureditve delovnega okolja. Zato smo razvili kakovostne pisarniške stole, funkcionalne, dovršene in vzdržljive konstrukcije, ki se med seboj razlikujejo glede na namen uporabe in prilagoditve.

  • Ergos Optimal

Pisarniški stoli, ki bodo navdušili z moderno zasnovo in čvrsto konstrukcijo so bili zasnovani za nekoliko manj zahtevne uporabnike. Ergos Optimal bodo navdušili z nastavitvijo višine sedeža ter ledvene opore, ki uporabniku omogoča premik hrbtišča gor in dol.

  • Ergos PREMIUM

Pisarniški stoli Ergos Premium so funkcionalno najbolj dovršeni ergonomski pisarniški stoli. Ponašajo se z mednarodno uveljavljenim mehanizmom Donati, vzdržljivo konstrukcijo, elegantno zasnovo in številnimi prilagoditvami. Direktorski pisarniški stoli Ergos imajo ergonomsko sedišče s spominsko peno, nastavljivo po višini in globini.

Ergonomski pisarniški stoli | Foto:

Optimalno prilagajanje posamezniku ter ledveno oporo omogoča mrežasti naslon s 5 stopenjskim nagibom. Da bi telesu zagotovili pravilnejšo držo pri dolgotrajnem sedenju, sta naslona za roke z mehko oporo 3D nastavljiva. Stoli Ergos PREMIUM imajo vse nastavitve, ki jih mora nuditi najboljši pisarniški stol.

Naročnik oglasnega sporočila je Vsi.si.

Ne spreglejte