SiolNET. Digisvet Tehnik
0,07

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Angleška Wikipedia dobila še dodatno uporabno funkcionalnost

0,07

termometer

Snovalci Wikipedie so pred meseci v nekatere različice spletne enciklopedije (med drugim tudi na slovensko) dodali zanimivo funkcionalnost – možnost predogleda povezav. V zadnjih dnevih pa so to funkcionalnost dodali tudi na angleško različico spletne enciklopedije, ki jo uporablja tudi ogromno Slovencev.

Wikipedia Foto: Telekomov Tehnik

V preteklosti smo morali na angleški Wikipedii povezave odpirati v novem zavihku v brskalniku oziroma klikniti nanje, tako da so se nam odprle v celoti. Po novem pa se lahko z miško samo postavimo nanje in odpre se nam majhno okno, v katerem dobimo predogled vsebine, ki je na povezavi.

Zahvaljujoč novi funkcionalnosti nam tako pogosto ni več treba odpirati povezav, saj potrebne informacije, ki se nahajajo na njih, izvemo že v predoglednem oknu:

Wikipedia Foto: Telekomov Tehnik

Če nam ni všeč, da nam angleška Wikipedija v majhnem oknu prikazuje predogled vsebin, lahko funkcionalnost tudi izključimo. Izključimo jo tako, da se s kurzorjem miške postavimo na neko povezavo in nato v prikazanem predoglednem oknu kliknemo na ikono v obliki zobatega kolesa ter nato označimo Disable, za tem pa kliknemo še na gumba Save in Done.

Članek je bil prvotno objavljen na Telekomovem Tehniku.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 4
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin