Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matic Tomšič

Četrtek,
23. 11. 2017,
4.06

Osveženo pred

6 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

Natisni članek

digizgodbe

Četrtek, 23. 11. 2017, 4.06

6 let, 5 mesecev

Nevsakdanja zgodba o velikem prijateljstvu: po 15 letih ga je povabil na poroko

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

Več kot 200 tisoč delitev in všečkov je v zadnjem tednu na družbenem omrežju Twitter prejela fotografija Charlesa Powlla in njegovega prijatelja Joeja Waltersa. Zgodba o njunem prijateljstvu je za mnoge nenavadna, a se bo v njej našel marsikdo. Podobnih prijateljstev je na svetu namreč veliko, a le malo jih naredi takšen korak, kot sta ga Charles in Joe. 

28-letni Američan Charles Powell (zgoraj levo) se je lani zaročil in z dekletom Myro začel načrtovati poroko. Ko je razmišljal, koga naj povabi, ni okleval niti za trenutek - na njegovo poroko bo prišel tudi Joe Walters (zgoraj desno) oziroma Sinjo, kot so ga klicali. 

Charles in Joe sta bila prijatelja že skoraj 15 let, a se še nikoli nista videla v živo. Doma sta 400 kilometrov narazen - Charles v Cincinnatiju, Joe v Detroitu. Spoznala sta se leta 2003 med igranjem spletne videoigre Phantasy Star Online za igralno konzolo Xbox in od takrat postala neločljiva, le družila sta se samo prek interneta, je Powell povedal za ameriški medij Buzzfeed.

Charles Powell je na spletu, in sicer na platformi za zmenkarije OKCupid, spoznal tudi svojo ženo Myro.  | Foto: Twitter - Voranc Charles Powell je na spletu, in sicer na platformi za zmenkarije OKCupid, spoznal tudi svojo ženo Myro. Foto: Twitter - Voranc

"Moji internetni prijatelji me spremljajo že več kot pol življenja. Z mano so bili pri praktično vseh pomembnih dogodkih," je dejal Powell. Ob Waltersu se je prek spleta v igrah družil še z dvema prijateljema, z Williamom Brownom in Joeyjem Morrisom. Vsi so bili povabljeni na njegovo poroko.

Charles je povedal tudi, da ob njihovem prvem srečanju po skoraj 15 letih prijateljevanja ni bilo nikakršne nerodnosti. "Zelo dobro smo se poznali. Bilo je, kot da bi se srečal z družino." Joe Walters, s katerim si je Charles najbližje, je bil na poroki tudi eden od svatov. 

Charles Powell (skrajno desno) s svojimi prijatelji s spleta in njihovimi dekleti:

"Razlik med pravimi in internetnimi prijatelji praktično ni"

Podporo prijateljevanju prek interneta je Charlesu Powllu pod objavo na družbenem omrežju Twitter izrazilo več deset tisoč uporabnikov, fotografijo pa jih je "všečkalo" več kot 160 tisoč. Ogromno jih je dodalo, da imajo tudi sami internetne prijatelje.

"Svojo najboljšo prijateljico sem pred desetimi leti spoznala na spletnem forumu. Prvi dan, ko sva se videli v živo, je bila moja poročna priča. Razlik med 'pravimi' in internetnimi prijatelji praktično ni," je zapisala neka uporabnica Twitterja. 

Ne spreglejte