Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Srdjan Cvjetović

Sreda,
4. 3. 2015,
15.10

Osveženo pred

1 leto, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

digitalna komunikacija digitalno oglaševanje

Sreda, 4. 3. 2015, 15.10

1 leto, 11 mesecev

Vse se prepleta okrog interneta

Srdjan Cvjetović

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Ni nobena skrivnost, da v primerjavi s preostalimi evropskimi državami Slovenija znatno zaostaja glede razširjenosti digitalnih komunikacij, zlasti med podjetji.

Slovenija je tudi ena od držav, kjer še ne obstajajo povsem zanesljivi podatki o naložbah v digitalno oglaševanje, ki je le ena od oblik digitalnega komuniciranja, zato so se v slovenskem Uradu za interaktivno oglaševanje IAB s projektom ADEX prvič resneje lotili zbiranja tovrstnih podatkov, ki jih v večini drugih evropskih držav že imajo. Pameten kupec velikokrat ve več od prodajalca Enega izmed svojih ključnih ciljev, deljenje primerov dobre prakse, ki spodbujajo rast znotraj industrije, IAB Slovenija uresničuje tudi prek IAB Akademije, ki je imela danes v Ljubljani svoje tretje srečanje. Zbrani so lahko med drugim ponovno slišali ugotovitve, da bi se s trženjem vsebin moralo ukvarjati vsako resno podjetje. "V vsaki znamki se skriva dobra zgodba," je med svojim predavanjem povedal direktor prodaje v družbi TSmedia Uroš Cuder.

Spomnil je še, da je internet v veliki meri spremenil tako nakupovalne navade kot tudi obveščenost kupcev. "Impulzivni nakupi so preteklost, človek nikoli ni imel na voljo toliko informacijskih virov, kot jih ima zdaj," je še povedal Cuder. "Leta 2010 je kupec pred nakupom preveril povprečno 5,4 vira, že leto pozneje skoraj dvakrat toliko oziroma 10,4, leta 2013 pa že 12 virov."

Kupec postaja pameten in dobro obveščen, zato ni več neobičajno, da ob prihodu v trgovino kupec ve več kot tam zaposlen prodajalec. "Za prodajalca že postaja velika težava, da zaostaja za kupcem," je še povedal Cuder. Dobra komunikacija ni enosmerna Če so potrošniki prej zaradi nekega impulza prišli do trgovine in pri polici sprejeli odločitev o nakupu, se zdaj pot do nakupovalne odločitve skoraj v celoti konča pred prihodom v trgovino. Kar 81 odstotkov prebivalcev se pred nakupom po pomembne podatke odpravi na splet, a podjetja morajo vedeti, da današnja učinkovita komunikacija podjetij, zlasti digitalna, ni več enosmerna. "Vključitev uporabnika je ključnega pomena, tudi z družbenimi omrežji in nagradnimi igrami, v veliki meri pa tudi s privlačnimi vsebinami, ki, kot je povedal Cuder, "pritegnejo in prepričajo".

Kot dober primer iz prakse je izpostavil spletne multimedijske zgodbe, ki združujejo odlična besedila, fotografije in videoposnetke v izjemno privlačni podobi. "Kar so monografije na sijajnem papirju za knjige, so v spletu dobre multimedijske zgodbe," je prepričan Cuder.

Ne spreglejte