Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
6. 5. 2014,
9.52

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Twitter Amazon nakupovanje

Torek, 6. 5. 2014, 9.52

8 let, 3 mesece

Uporabniki Twitterja lahko kupujejo na Amazonu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Spletna trgovina Amazon je sprožila novo aplikacijo, s pomočjo katere lahko uporabniki družabnega omrežja Twitter izbirajo in kupujejo ter hkrati ostanejo na omrežju.

Zadevo so poimenovali #AmazonCart. Tiskovni predstavnik Twitterja Will Stickney je sporočil, da uporabniki njihovega omrežja na njem najdejo storitve in proizvode, ki bi si jih želeli imeti. Nova aplikacija je namenjena temu, da se uresničitev želje po nakupu olajša.

"Zadeva je preprosta. Ko uporabnik odkrije tvit od priljubljenega umetnika, strokovnjaka, skupine ali prijatelja s povezavo na prodajni produkt Amazona, potem preprosto k svojemu odgovoru dodajo #AmazonCart in produkt pade v njihovo nakupovalno košarico na Amazonu," je sporočila tiskovna predstavnica Amazona Julie Law.

Za vse, ki potrebujejo dodatna navodila, pa so ta na voljo na spletni strani Amazona, kjer je razložen celoten proces. Za zdaj lahko aplikacijo uporabljajo v ZDA in v Veliki Britaniji (#amazonbasket), kjer lahko po novem vsak vidi, kaj nekdo kupuje.

Pobuda je nastala kot odgovor na vse pomembnejšo integracijo družabnih omrežij, kot vse pomembnejše orodje za privabljanje potrošnikov, in podjetij, ki te storitve nudijo.

Skupen korak z Amazonom bi Twitterju lahko prinesel boljšo prihodnost. Naznanitev namreč prihaja le nekaj dni po tem, ko so iz podjetja sporočili kar 132 milijonov dolarjev težko izgubo v prvem četrtletju letošnjega leta. Poleg izgube je podjetje predstavilo tudi nove statistike o številu uporabnikov. Čeprav so Twitterju številni analitiki napovedovali novo rast, pa teh napovedi ni uresničil. V prvem četrtletju je privabil le 14 milijonov novih uporabnikov, ti pa niso tako aktivni kot tisti, ki uporabljajo Facebook. Po objavi poslovanja za prvo četrtletje je delnica izgubila kar nekaj odstotkov, trenutno se nahaja na najnižji točki od vstopa na borzo. Lahko Twitterju pomaga Amazon?

Ne spreglejte