Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
8. 7. 2022,
9.14

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča Telekom Slovenije

Video: Jan Lukanović in Gal Ancelj

Montaža: Jan Lukanović

Foto: Ana Kovać

Natisni članek

internet Zvezde na off Zvezde na off Lovro Prešiček Žiga Rejc izlet potovanja Telekom Slovenije slušalke tablični računalnik prenosniki računalnik digitalni boni advertorial

Petek, 8. 7. 2022, 9.14

2 meseca, 1 teden

Zvezde na off

Svetovni popotnik, ki mu je uspelo z idejo o izletih po Sloveniji #video

Vsebino omogoča Telekom Slovenije

Video: Jan Lukanović in Gal Ancelj

Montaža: Jan Lukanović

Foto: Ana Kovać

Večina slovenskih startupov in tistih, ki želijo svoje ideje popeljati v svet, vse stavi na digitalizacijo. Žiga Rejc, ljubitelj izletov in potovanj, pa je to svojo strast prenesel na papir. Kaj točno počne, je povedal Lovru Prešičku, ki ga je obiskal na njegovem domu, tam pa ga je presenetil "analogni" zvonec.

Slovenija je majhna dežela, a s svojimi raznolikimi območji ponuja vrsto možnosti tako za enodnevne kot večdnevne izlete. Kljub temu se ljudje pogosto ne znamo odločit, kam iti, ne glede na to, ali želimo kam z otroki, psičkom ali pa kar sami oz. v družbi prijateljev. Tako se zgodi, da obiskujemo le ene in iste kraje, ki so nam sicer všeč. Če se najdete v opisu, vam Žiga Rejc ponuja rešitev. In to analogno rešitev.

Ker je imel tudi sam enako težavo, torej da se je vsak konec tedna odpravil nekam, kjer je bil že ničkolikokrat, se je v njem porodila želja, da bi raziskal različne kotičke po Sloveniji, ki jih do zdaj še ni odkril ali so mu bili manj poznani. Pri tem je za svoje potrebe želel narediti tudi knjižico, kamor bi lepil fotografije z različnih izletov, ki bi jih lahko pogledal tudi čez 15 let. Danes imamo namreč vse preveč fotografij, ki pozabljene ostajajo na naših računalnikih in mobilnih napravah. In tako je nastala zbirka izletnikov pod imenom Jaz pa pojdem, kjer vsak zase lahko najde ideje za izlet.

Žiga Rojc | Foto: Ana Kovač Foto: Ana Kovač

Kljub številnim potovanjem je bila Sloveniji neraziskana

Žiga Rejc veliko potuje po svetu in v nekem trenutku je ugotovil, da premalo pozna Slovenijo in njene lepote, ki so mu vsak dan na dosegu. Kot že omenjeno, se je iz želje spoznati Slovenijo in vse, kar ponuja, rodila ideja o izletniku.

Zadnji izletnik, ki ga je napisal, je namenjen družinam z majhnimi otroki. "Zanj sem se odločil zato, ker tako moji prijatelji kot moja sestra potujejo z njimi in na teh izletih starši potrebujejo vsaj pet minut miru. S tem namenom so v izletniku zbrane ideje za otrokom zanimive izlete, vmes so dodane ideje za igre, s katerimi se otroci v času izleta zaposlijo." Pred tem je izdal izletnik, namenjen posameznikom, ki potujejo s psički. "Ideja se je porodila ob prihodu psičke Bine. Po tem sem začel opažati, da je v Sloveniji veliko krajev, plaž, restavracij, kjer so psički dobrodošli. Tako sem želel lastnikom psov ponuditi destinacije, kjer jih ne bodo zavrnili."

Žiga Rojc | Foto: Ana Kovač Foto: Ana Kovač

Ker je Žiga človek, ki si vse s svinčnikom zapisuje na papir, sta ti dve stvari obvezni opremi v njegovem potovalnem nahrbtniku. Poleg vzame fotoaparat ali kakšno kamero za pod vodo, da dokumentira vse, kar doživi. V poletnem času pa so nepogrešljive slušalke, da med poležavanjem na plaži lahko posluša svojo najljubšo glasbo.

Da bodo izleti po Sloveniji brezskrbni, si zagotovite net za v žep

Paketi Mobilni net Telekoma Slovenije vam omogočajo uporabo kjerkoli in kadarkoli. Izkoristite hitri internet do 450/100 Mbit/s, zaradi česar je odlična izbira tudi za uporabo doma, na vikendu, v pisarni ali na poti. V paket je vključenih tudi 500 sporočil SMS.

Pri Telekomu Slovenije vam omogočajo brezplačen preizkus mobilnega interneta.

Telekom | Foto:

Njegov digitalni kotiček

Čeprav je Žiga po srcu analogni človek, pa je digitalna oprema tista, ki mu olajša življenje na njegovih izletih po Sloveniji in svetu in brez katere preprosto ne gre. S pomočjo računalniške in mobilne opreme namreč lahko vso komunikacijo z uporabniki in naročniki njegovih izletnikov ureja s kateregakoli konca sveta. Pa tudi zato, ker je še študent, v zadnji fazi pisanja diplome, si življenja brez digitalne opreme ne more predstavljati.

Žiga Rojc | Foto: Ana Kovač Foto: Ana Kovač

V E-trgovini Telekoma Slovenije si že pred začetkom študijskega obdobja zagotovite vrhunsko računalniško opremo za prihajajoče šolsko leto. V E-trgovini lahko izkoristite tudi digitalne bone pri plačilu po redni ceni, pri ceni na obroke v programu zvestobe ter ob vezavi mobilnega ali fiksnega razmerja. Dostava je brezplačna.

Preverite top ponudbo računalniške opreme in ne zamudite najboljših izdelkov po konkurenčnih cenah. Na voljo je že več kot 800 računalnikov in izdelkov računalniške opreme, ki jih lahko plačete tudi na 12 ali 24 obrokov. V ponudbi so tudi najbolj prodajani prenosni računalniki, slušalke, tiskalniki, računalniški monitorji, tipkovnice, tablični računalniki ... Preverite bogato ponudbo in izkoristite svoj digitalni bon v E-trgovini Telekoma Slovenije.

Prenosni računalnik HP

Telekom | Foto: Prenosni računalnik HP 15 je oblikovan tako, da zagotavlja storilnost in zabavo na kateremkoli mestu. Prenosnik poganja zmogljiv procesor AMD Ryzen™ 3 3250U z grafičnim procesorjem AMD Radeon. Vsebuje 39,6 centimetra (15,6") velik zaslon z visoko ločljivostjo Full HD (1920 × 1080 točk). Delovni pomnilnik s kapaciteto 8 GB bo v kombinaciji s hitrim in zmogljivim SSD-pogonom kapacitete 256 GB poskrbel za bliskovito hitrost, večopravilnost ter brezhibno odzivnost.

Tablični računalnik IPAD AIR

Telekom | Foto: Novi iPad Air dviga raven zmogljivosti in opravilnosti, saj vsebuje hiter čip Apple M1, ki zagotavlja ogromen skok v zmogljivosti. Povezljivost zagotavlja s podporo omrežju WiFi 6, osupljivi 27,68-centimetrski (10,9-palčni) zaslon Liquid Retina pa poskrbi za izjemen prikaz vsebine. Varnost je v domeni čitalca prstnega odtisa TouchID, ki je vgrajen v zgornjo tipko. Sprednja, ultraširokokotna kamera s funkcijo Center Stage pa poskrbi, da boste z videoklici od koderkoli vedno v središču dogajanja.

Brezžične slušalke Samsung Galaxy Buds Live

Telekom | Foto:
Inovativen dizajn slušalk izstopa tudi, ko jih imate v ušesih. Odlično se prilegajo vašemu ušesu in obrazu, za vrhunski videz pa poskrbi tudi visok sijaj slušalk. Slušalke so zasnovane tako, da se prilagodijo vsakemu trenutku.

Kot vsi študentje je tudi Žiga prejemnik digitalnih bonov. Sam jih bo porabil za nakup miške in tipkovnice, ki mu bosta prav prišli tako za pisanje zaključne naloge na fakulteti kot za njegov posel. Med top digitalno opremo sam sicer uvršča tablico, ki je nepogrešljiva na potovanjih, in pa slušalke. Ker z digitalnimi boni lahko kupimo tudi tiskalnike, mu je všeč ideja o nakupu tiskalnika za fotografije, s katerim lahko natisnemo vse svoje spomine s potovanj in izletov.

Kot popotnik prisega na čim manjšo opremo

Pri tem je vsakokrat presenečen nad turisti, ki s seboj na potovanja prinesejo težko opremo in vse pripadajoče dodatke, na primer več objektivov, da na koncu človek sploh ne ve, katerega bi uporabil. A kljub temu meni, da imajo tudi tovrstni popotniki dobro izkušnjo s potovanja, saj danes na skoraj vsakem koraku lahko polnimo svoje naprave. Problem bi nastal, če bi obiskali kraje, kjer je dostop do elektrike omejen. Sam je imel to izkušnjo letos marca, ko je potoval po Tanzaniji in zvečer v hotelu ni bilo niti elektrike niti vode.

Žiga Rojc | Foto: Ana Kovač Foto: Ana Kovač

Žiga je prepotoval že veliko sveta in do zdaj ga je najbolj navdušila Afrika. Kljub slabi izkušnji v Maroku, kjer so ga hoteli tik po pristanku oropati, bi si ravno to izbral za svoje najlepše potovanje. Pravi, da je bila izkušnja sicer prav strašljiva: "Trikrat ali štirikrat so nama prestavili polet, pristala sva okoli enajstih zvečer, prišla zadnja z letala, ko tam ni bilo več drugih potnikov. Tam sva najela taksista, ki naju je odložil sredi majhnega trga v starem delu Marakeša. Že kmalu sem dobil občutek, da naju nekdo zasleduje, in na koncu se je izkazalo, da so naju res zasledovali trije ljudje. Od naju so hoteli denar. Zbežala sva v hostel, a je bil lastnik prav tako povezan z njimi. Na srečo sva naletela na policiste, ki so nama potem pomagali."

Med bližnjimi državami, ki jih pogosteje obišče, je tudi Hrvaška, pri čemer za brezskrbnost poskrbi Telekom Slovenije z izbiro zakupa HR-internet Plus ali HR-internet.

Zakup, ki je na voljo naročnikom mobilnih paketov Telekoma Slovenije in uporabnikom Mobi:

  • Z izbiro zakupa HR-internet Plus dobite 10 GB prenosa podatkov za le 5,99 evra/zakup.* HR-internet Plus lahko zakupite večkrat v obračunskem obdobju in velja sedem dni od dneva nakupa.
  • Z izbiro zakupa HR-internet pa zakupite 20 GB prenosa podatkov za 9,95 evra/mesec. HR-internet lahko zakupite samo enkrat v obračunskem obdobju in velja do preklica.

Ker zakupa veljat​a le v omrežju Hrvaškega Telekoma (HT), vam svetujemo ročno izbiro operaterja pri gostovanju na Hrvaškem. Omrežje HT ima lahko na vaši napravi več imen: HR-CRONET, T-Mobile HR ali HT HR.

Načrti za prihodnost

"Glede tega mi ni treba veliko razmišljati. Moj naslednji projekt je vsekakor diploma," je Žiga Rejc jasen glede načrtov v bližnji prihodnosti. In pri tem bo uporabljal opremo, ki jo bo kupil z digitalnimi boni, torej tipkovnico in miško.

Ne spreglejte