Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matic Tomšič

Nedelja,
8. 11. 2020,
20.03

Osveženo pred

3 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

31

Natisni članek

Bitstamp Damian Merlak

Nedelja, 8. 11. 2020, 20.03

3 leta, 5 mesecev

Slovenski bogataš oživil zaraščeno parcelo v Portorožu

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

31

Parcela Merlak | Posestvo Damiana Merlaka v Portorožu, kot ga je septembra 2012 videl in fotografiral avtomobil tehnološkega podjetja Google. | Foto Google Zemljevidi

Posestvo Damiana Merlaka v Portorožu, kot ga je septembra 2012 videl in fotografiral avtomobil tehnološkega podjetja Google.

Foto: Google Zemljevidi

Slovenec Damian Merlak, ki je obogatel s kriptovalutami, je v Portorožu leta 2014 kupil zaraščeno parcelo z zapuščeno hišo. Danes tam stoji zavidanja vredna vila, ki jo eden od najbogatejših Slovencev uporablja kot svojo slovensko rezidenco. 

Damian Merlak
Novice Edinstven vpogled v življenje osmega najbogatejšega Slovenca

Posestvo lani osmega najbogatejšega Slovenca leži na klancu slab kilometer nad največjo plažo v Portorožu. Kot je na družbenem omrežju Instagram Damian Merlak razkril prejšnji teden, je parcelo kupil takoj, ko je zaslužil prvi milijon evrov

Soustanovitelj svetovno znane borze s kriptovalutami Bitstamp, čigar premoženje je revija Manager lani ocenila na več kot 120 milijonov evrov, je na zemljišču postavil novo vilo z bazenom. Vrednost investicije je, tako je v nedeljo zapisal na Instagramu, ocenil na več kot tri milijone evrov. 

Posestva ne bi prodal niti za sedem milijonov evrov

Merlak sicer meni, da je njegovo posestvo v Portorožu danes vredno precej več.

"Vse je zasnovano za osebno rabo. Precej stvari je morda malo 'pretiranih', vrednost naložbe v posest pa še vedno narašča, saj še vedno dodajam novo opremo," je na Instagramu pojasnil Merlak.

Kadar je v Sloveniji, Damian Merlak na družbenem omrežju Instagram svojim sledilcem pogosto pokaže svojo vilo v Portorožu. | Foto: Instagram / Damian Merlak Kadar je v Sloveniji, Damian Merlak na družbenem omrežju Instagram svojim sledilcem pogosto pokaže svojo vilo v Portorožu. Foto: Instagram / Damian Merlak

Za kakšno vsoto bi prodal svojo portoroško rezidenco? Pod sedmimi milijoni evrov se ne bomo pogovarjali, je jasen Merlak. 

Merlak v zadnjih letih v tujini sicer preživi več časa kot v Sloveniji. "Stalni" naslov ima na Malti, kjer ima že nekaj časa v najemu hišo z bazenom. Lani je sicer kupil tudi veliko stanovanje v eni od stolpnic v Dubaju. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Morning Yoga 📸 @lipardesign

A post shared by Damian Merlak (@damianmerlak) on

Preberite tudi:

Nejc Kodrič
Novice Slovenski kriptomilijonar pustil službo
Ne spreglejte